VUČIĆU, VRATI IM VAZDUH! Licemeri tvrdili da se bore za životnu sredinu, a onda razotkrili svoje pravo lice
Foto: Printscreen/instagram

Organizatori i učesnici Ekološkog ustanka, protestnog skupa boraca za zaštitu životne sredine, koji je 10. aprila održan u Beogradu, u jednoj stvari su saglasni sa svojim kritičarima iz vrha vlasti. I jedni i drugi misle da pitanje životne sredine nije političko pitanje.

Ili su bar tako mislili tzv. borci za zaštitu životne sredine. No, videćemo kako su se nepunih mesec dana kasnije, od ekologije "prešaltali" na politiku i pogađate, glavna meta im je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izgleda da im je Vučić kriv i za kvalitet vazduha koji udišemo kao da predsednik krije za sebe neki bolji vazduh, a opoziciji daje baš onaj lošiji.

- Nemojte to da radite, „ne politizujte pitanje ekologije“, poručila im je predsednica Vlade Ana Brnabić gostujući na TV Pink.

VUČIĆU, VRATI IM VAZDUH! Licemeri tvrdili da se bore za životnu sredinu, a onda razotkrili svoje pravo lice

Printscreen

 

- To su potpuno neosnovane optužbe - uzvratili su borci za životnu sredinu i naglasili da se oni bave životnim problemima a ne politikom.

- Mesta za politiku u Ekološkom ustanku nema, a neće ga nikad ni biti, jer ona ljude deli - rekao je jedan od organizatora protestnog skupa Aleksandar Jovanović Ćuta.

I par dana kasnije, eto Ćute na N1 uz naslov "Vučić će smeniti sam sebe referendumom o Rio Tintu". Ćuta u izjavi navodi kako su se oni od početka bavili politikom.

- Mi smo se bavili politikom, iako su neki tvrdili da nismo. Ono što smo radili je čist politički rad - rekao je Aleksandar Jovanović Ćuta iz udruženja Odbranimo reke Stare planine za Nova S.

I tako, borba za ekologiju postade politička borba protiv predsednika Vučića. Ili je možda opoziciji ponestalo ideja, pa se hvataju za šta stignu, ne bi li našli tačku na kojoj će pokušati da mobilišu ljude, ne bi li zakačili malo vlasti.

Vučiću, vrati im vazduh koji si sakupio i uzeo za sebe. Izgleda da opoziciji nedostatak kiseonika u mozgu utiče na razmišljanje. Sreća, pa građani Srbije više nisu tako naivni.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Nena

08.06.2021 19:10

Sva nerešena pitanja koja je ova vlast nasledila, prethodnici koriste kako bi narušili sve što je danas dobro urađeno. Pa što nisu ranije toliko brinuli o ekologiji, možda bi rešili problem

pop977

09.06.2021 00:45

Pa to nije nista bilo ne ocekivano od tih navodnih boraca za zastitu zivotne sredine