OTVORENO NOVO DEČJE IGRALIŠTE: Radost za male Dorćolce
Alo

 

Događaju su prisustvovali i zamenik predsednika opštine Stari grad Aleksandar Todorović, predsednik Skupštine opštine Dušan Petrić i član Veća opštine Stari grad Nikola Blagojević.

OTVORENO NOVO DEČJE IGRALIŠTE: Radost za male Dorćolce

Alo

 

 

Na inicijativu građana ovog kraja Starog grada, Opština je u saradnji sa JКP „Zelenilo Beograd“, izgradila dečije igralište, na novouređenoj međublokovskoj zelenoj površini od 1607 kvadratnih metara.

,,Projekti uređenja zapuštenih javnih površina koje sprovodimo zajedno sa javnim komunalnim preduzećima, a na inicijativu naših sugrađana, su od velikog značaja za našu opštinu. Izgranjom igrališta mališani i njihovi roditelji, koji žive u ovom delu naše opštine, dobiće novi prostor u kome će moći da provode svoje slobodno vreme.

OTVORENO NOVO DEČJE IGRALIŠTE: Radost za male Dorćolce

Alo

Predsednik opštine Stari Grad Radoslav Marjanović

 

U narednom periodu će ih biti još više širom Starog grada.

U pripremi je izgradnja velikog „Linijskog parka“, od Beton hale do Pančevačkog mosta, koji će postati zelena oaza Starog grada. Takođe, opština je izdvojila sredstva za uređenje međublokovskih prostora, zelenih površina, parkova, staza i stepeništa, kao i za uređenje zgrada. Naš cilj je da konkretnim projektima unapredimo kvalitet života svih građana naše opštine i zato pozivam sve naše sugrađane da nam i dalje šalju svoje predloge kako bi našu opštinu učinili boljim i lepšim mestom.“, rekao je predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović i naglasio da je ovo treće igralište koje je u poslednjih godinu dana uređeno na Donjem Dorćolu.

Podsećamo da su, u ovom delu Starog grada, u poslednjih godinu dana obnovljena dečija igrališta u ulici Despota Đurđa i na uglu Solunske i Dubrovačke ulice.

„JКP „Zelenilo-Beograd“ je u proteklom periodu, izgradilo ili saniralo oko 340 dečjih igrališta, sportskih terena, parkova, različitih fitnes i rekreativnih zona u 10 gradskih opština. Na 168 lokacija izvršena je sanacija ili izgradnja dečjih igrališta, od toga na Starom gradu - osam dečjih igrališta, dve teretane na otvorenom i 10 platoa i mini skverova. Nastavljamo i dalje. Naš cilj je da u svakom kraju glavnog grada naši sugrađani imaju uređene zelene površine i mini kutke za odmor, sport ili rekreaciju“, izjavio je direktor Slobodan Stanojević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading