SKANDAL NA KONFERENCIJI Novinar iz BiH provocirao: Priznajte genocid!; Dodik pobesneo: Kakav genocid?! Nosite vi te nameštene presude sa sobom!
Foto: Alo.rs

Novinar televizije iz BiH pokušao je da isprovocira Dodika i Vučića na konferenciji.

- Uskoro će biti izrečena presuda Mladiću za genocid, ap hoćete li priznati da se to desilo i hoće li se situaciju udruštvu promeniti u tom pravcu da priznate genocid? - upitao je novinar.

Dodik je na to oštro reagovao.

- Kakav genocid?! Nije bilo nikakvog genocida. Vi te nameštene presude međunarodnih sudova nosite sa sobom. Nama je žao jer je bio zločin, ali nije bilo genocida i ne postoje nikakvi dokazi za to. Zašto vi građanska prava ne propovedate po Sarajevu? Svi beže od vas i izlaze iz kantona gde su Bošnjaci većina. Koristite ovu konferenciju za svoje provokacije. Eto, ja vam kažem, nije bilo genocida. To je jedino o čemu pričate. I šta će vam onda Srbi u BiH? Da nas nazivate genocidašima? Ponavlajm vam opet, nije bilo genocida - rekao je bio Dodik.

Vučić napadnut u Srebrenici

Dodik je upitao i zašto nije istražen napad na Vučić kada je došao u Srebrenicu da izrazi svoje saučešće zbog žrtava.

- Je l' vam došao Vučić u Srebrenicu da izrazi svoje poštovanje prema nevinim žrtvama, a dobio je od vas kamen u glavu? Ko je kriv za to? Eto, to je vaše gostoprimstvo i to je odnos prema nekom ko je došao da izrazi pijetet prema vašim žrtvama. Takav je odnos i prema svim Srbima koji vam trebaju samo kao dežurni krivci - zaključio je Dodik.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading