VUČIĆ ĆE ODOLETI PRITISCIMA Ako Hrvati ostvare pretnje, Srbija će morati da se umeša vojskom!
Foto: Marko Metlaš

U ekskluzivnom razgovoru za Alo.rs, Vojislav Šešelj je komentarisao ova saznanja, kao i situaciju u Republici Srpskoj, povodom nelegalnog imenovanja Kristijana Šmita za visokog predstavnika.

- Nemam nikakve posebne informacije, ali nije nemoguće da se to desi, ali Vučić je već nekoliko puta ponovio garancije, da ne postoji šansa da potpiše nezavisnost tzv. Kosova. Ja očekujem da će on održati reč i da će ti pritisci biti uzaludni. Sve dok odoleva pritiscima, Vučić ima nepodeljenu podršku naroda. On je toga svestan i on iz toga izvlači svoju političku snagu. Ne sme da podlegne prevarama i lažima zapadnih moćnika, jer ko god je sa srpske strane poverovao takvim lažima, bio je upropašten. On sada ima nagomilano iskustvo svih ranijih garnitura i pojedinaca koji su se nalazili na čelu države, rekao je Šešelj.

Zapadu je sada glavna tema Republika Srpska, jer odbijaju visokog predstavnika, koji nije izabran u skladu sa Dejtonskim sporazumom.

- Visoki predstavnik nije izabran konsenzusom na Savetu za implementaciju mira. Ruski predstavnik nije glasao za njega, pa on nije mogao biti postavljen. O tome će biti priče na Savetu bezbednosti UN. Pokušavaju da zatru ulogu Rusije i Srbije u davanju garancija za očuvanje Dejtonskog sporazuma. Kada je Srbija bila pod okupatorskom vlašću, a Rusija još uvek bila slaba, oni su uspeli da nateraju rukovodstvo Republike Srpske da se odrekne nekih bitnih nadležnosti dodeljenih Dejtonskim sporazumom, tzv. prenosom ovlašćenja na centralno Sarajevo. To uključuje i prenos ovlašćenja nad vojskom. Borba će biti žestoka, ali naši neprijatelji neće uspeti u svom naumu, kaže Šešelj.

- Ako bi se realizovale stare hrvatske pretnje, da preseku RS na dva dela, na području Brčkog, svojom vojskom, Srbija bi morala da se umeša vojskom i uništi takav pokušaj. Zapad ne bi direktno intervenisao, već bi našli svoje poslušnike među muslimanima i Hrvatima.

- Republika Srpska treba da se ogluši i da ignoriše Šmita, novog visokog predstavnika.

Komentari (2)

Loading
Rade

31.05.2021 20:53

Neznam kojom Vojskom da se umešamo? Imamo tehniku i oružje al' nemamo Brate Vojsku (Ljude)!!!

Jastreb

01.06.2021 07:19

Pa ako to urade hrvati, to će biti lepa prilika da definitivno taj koridor bude širi za još nekih 20 km. i da to pitanje bude rešeno za sva vremena.