Vučić: Srbija je prva!
Alo/ Dejan Briza

Vučić je naveo da Srbija sada ima najveću prosečnu platu u regionu i izrazio uverenje da će još više napredovati.

- Srbija ima najveću prosečnu platu u regionu, da su u odnosu na prošlu godinu porasle i trgovinska i industrijska proizvodnja i naša zemlja će nastaviti da raste i da se bori da ponovo bude u vrhu evropskih država po stopi rasta - kaže on.

Vučić je rekao da je Srbija u prethodnoj godini imala najbrži rast, koji je bio minus 0,9, ali dok su druge države beležile rast od minus 15 do minus pet, niko nije bio ni blizu naše zemlje.

To je, kako je rekao, postignuto zahvaljujući velikom trudu, radu i energiji pojedinih članova vlade, ali pre svega, građana, uz zahvalnost na disciplini i strpljenju penzionerima, koji su, kaže, uvek uz svoju državu.

Dodao je da su u zemlji, uz tu stopu rasta, značajno povećana primanja građana.

Vučić je ukazao da je 2014. godine, Srbija bila 4. u regionu po visini prosečne plate, a ispred su bile i Crna Gora, i to za oko 180 evra, kao i BiH.

- Danas je Srbija po visini prosečne plate u regionu ubedljivo prva. Srbija u martu beleži prosečnu platu 556 evra - istakao je Vučić, dodajući da je to bilo veoma teško i gotovo nemoguće napraviti, ali je uspeh ostvaren zahvaljujući teškim reformama iz 2014. godine.

U godinama koje dolaze imaćemo još bolje rezultate, zbog tada preduzetih mera, podvukao je Vučić.

- Imali smo katastrofu u ekonomiji, tada su se otvarali samo bankovni računi tajkuna po svetu. Uspeli smo da to promenimo, da Srbija bude zemlja koja se gradi i napreduje - rekao je Vučić.

Istakao je da je u odnosu na april prošle godine trgovina je napredovala za 47 odsto, a industrijska proizvodnja 42 odsto.

- Pokazali smo da dižemo zemlju. Izgradili smo puteve, pruge, izgradićemo više nego generacije pre nas. Uspeli smo, jer verujemo u sebe i nismo se osvrtali na one koji su nam dobacivali i gađali kamenčićcima dok smo gurali veliki kamen ka vrhu. Jer smo očuvali jedinstvo stranke, borili se protiv svih različitih uticaja, a na civilizovan demokratski način prevladmo probleme unutar svoje organizacije - rekao je Vučić.

Poručio je da će Srbija nastaviti da raste i pokušati da bude u samom vrhu Evrope po stopi rasta.

- Da vide građani da paradigmu gubitnika možemo da preokrenemo - rekao je Vučić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Ivana

29.05.2021 18:31

Srbija treba da bude prva u svačemu, jer ima ljude koji su prave patriote i rade u korist naroda i države. Srbija se danas cela razvija i gradi.

stevo

30.05.2021 01:50

@Ivana - Radi se i gradi punom parom sto je jasan pokazatelj da je Srbija na pravom putu napretka i razvoja