Dritan će srušiti Vladu, ako sad potpišemo! Otkrivamo sve tajne sastanka u Patrijaršiji
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

 

Na sastanak u Patrijaršiju Kriviokapić je došao sa dvojicom svojih ministara, Milojkom Spajićem i Jakovom Milatovićem, a uz patrijarha i episkopa Joanikija bili su vladika Jovan šumadijski i mitropolit Hrizostom. Prema rečima našeg izvora iz SPC, Spajić je u nekim momentima bio glavni igrač i vrlo nadobudan pregovarač!

- Patrijarh je bio odličan. Odličan je bio i Joanikije koji se osetio i prevarenim i izdatim od strane Krivokapića, što nije krio. Odličan je bio i advokat iz Krivokapićeve vlade. Tekst nije bio problem! Oni su sve vreme, tokom razgovora, ucenjivali Crkvu sa obrazloženjem da će Dritan Abazović sušiti vladu ako se sad potpiše ugovor! Takvog stava nije bio njihov advokat već je, pred svima, u lice Krivokapiću rekao „da se ne pridržava dogovora“. Kada bi, tokom sastanka, Krivokapić „popustio“, reč je obavezno preuzimao Spajić i on je diktirao tempo razgovora - priča naš odlično obavešteni izvor i nastavlja.

Foto: Youtube/Printscreen

 

 

- Nakon tih događaja, Joanikijev izbor je danas nužniji nego ranije i nakon njegovog izbora za mitropolita Krivokapić će vrlo teško, a moguće i više nikako i nikada, ponovo zadobiti njegovo poverenje! - navodi on i na kraju dodaje da su Krivokapićeve objave po mrežama i drugim medijima o rezultatima sastanka kod patrijarha prepune neistina.

Da su naša saznanja tačna potvrdio je i potpredsednik vlade Dritan Abazović koji je juče izjavio je da je znao za odlazak premijera Zdravka Krivokapića u Beograd, ali i da mu je sugerisao da nema potrebe da se žuri sa potpisivanjem ugovora sa SPC.

Abazović je rekao da nema problem s tim da ugovor sa SPC bude potpisan, ali smatra da ga pre toga treba analizirati i u njemu jasno zaštititi interese Crne Gore.

- Mi nemamo nikakav problem da se on potpiše, ali pre toga moramo da vidimo dokument, da ga izanaliziramo i da on bude u skladu sa svim standardima. To ne možemo da uradimo na neki brzinski način, da bi imali kvalitet. Ja ne mislim da treba na prepad potpisivati temeljne ugovore, drugo, da budem vrlo jasan, interesi Crne Gore moraju biti u potpunosti zaštićeni, Crnu Goru niko neće ponižavati - naveo je Abazović.

 

Komentari (1)

Loading
Millle

29.05.2021 08:30

Vreme je da se nekako održe novi izbori, ovo sa Dritanom postaje komično. Jedna minorna ličnost je glavna u državi.