HAŠKI TRIBUNAL ŽURI DA PRESUDI MLADIĆU Ratko će umreti neosuđen!
Ratko Mladić FOTO: Tanjug

 

Mladićevo zdravstveno stanje je sve gore, pa se Haški sud za ratne zločine izgleda uplašio da general ne bude iste sudbine kao Slobodan Milošević, koji nije dočekao presudu, te su požurili da je po svaku cenu donesu, iako sve ukazuje na to da nije bilo dovoljno vremena da se prvostepena presuda analizira do kraja. 

Kako je za Alo! rekao Darko Mladić, sin bivšeg generala, novi sudija u veću koji je na toj funkciji kratko, nije imao vremena da se dobro upozna s predmetom, pa mu to ukazuje na to da se žuri sa presudom.

- Preminuo je jedan sudija iz veća pre nekoliko meseci. Oni su pre dva-tri meseca imenovali novog sudiju. Potrebno je bar šest meseci da se bar jednom pređe sav materijal i uključi se u suđenje kako treba. Nekako je sve to prebrzo osim ako ta prvostepena presuda nije prepuna kršenja, koja su tolika da je njemu očigledno da ta presuda treba da se poništi. Mi očekujemo i nadamo se da će naš žalbeni zahtev biti prihvaćen - rekao je on.

On je istakao da je loše zdravstveno stanje njegovog oca, prema njegovom mišljenju, sigurno razlog zbog koga se Haškom tribunalu tako žuri.

- Moj otac je imao jednu zdravstvenu krizu pre jedno dve nedelje. Sada je malo bolje. Mi još uvek nismo dobili izveštaj šta se dogodilo. Znamo samo da je imao vrtoglavice, gubitak pamćenja i da je slabiji nego inače. Od njega ne čujemo mnogo jer se on nikad ne žali - zaključio je Darko Mladić.

Srce slabo, mozak sve slabiji

Zdravstveno stanje bivšeg komandanta Vojske RS godinama je loše, a višečasovna suđenja za njega su, kako kaže njegov sin Darko, previše naporna.
 

On je u roku od par godina imao dva moždana udara, jedan srčani udar, a imao je i komplikovanu operaciju na debelom crevu koja je dodatno oslabila njegov organizam. Kako je posvedočio i njegov sin, Ratko Mladić sve više zaboravlja i sve teže govori, pa je porodica zabrinuta za njega jer nisu sigurni da li dobija dobru zdravstvenu negu u Hagu.  

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading