Luka Petrović: Jedino Đilas ima psihičke probleme
TANJUG/ JADRANKA ILIC

- Ako misli da smo zaboravili kako je vladao i trošio pare naših gradjana hajde da se podsetimo: Danas kritikuje rijaliti program a zaboravio je da je prvi rijaliti pod nazivom „Veliki brat” upravo on doveo u našu zemlju tako što su oteli parcelu od 2.000 kvadrata koja je inače bila predvidjena za objekte za smestaj dece, kulturu, zabavu i sportsko rekreativnu namenu. Čuveni podzemni kontejneri, čiji je tender sproveden bez ikakve studije i plana. Nabavljeno 1.800 podzemnih kontejnera od firme Blagojevića koja se bavila ugradnjom kablova. Firma ubrzo otišla u stečaj. kontejneri propali, a Grad oštećen za pet miliona evra. Prilikom rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra dat je ugovor firmi koja je bila skuplja za šest miliona evra a posečeno 400 platana. Španski tramvaji su plaćeni za 400 hiljada evra skuplje po komadu ( kupljeno 30 ), cena vrtića bila je dvostruko skuplja od dozvoljene a Grad oštećen za četiri milijarde dinara – podsetio je Luka Petrović.

O tome kakav je stručnjak i kako se ophodio prema novcu gradjana najbolje govori činjenica da je iza sebe ostavio dug od 1,2 milijarde evra, a deficit je bio 20 odsto, naglašava Petrović.

- „Beograd put” je bilo nelikvidno preduzeće, sa dugom od od 2 milijarde dinara, „Zelenilo Beograd” u višemilionskim dugovima. Trudnicama je ostao dužan naknadu do punog iznosa zarade od skoro 389 miliona dinara, za naknadu porodiljama 6,3 miliona dinara, penzionerima 240 miliona dinara, socijalno ugroženima 124 miliona dinara, dobavljačima za narodnu kuhinju četiri milijarde dinara a za pomoć deci koja se isplaćuje preko Gradskog centra za socijalni rad 11,4 miliona dinara – ističe Petrović.

On je podsetio i da je za vreme Dragana Djilasa nezaposlenost je bila 24 odsto, a da je danas ispod deset odsto. Sa druge strane, na sebe je itekako mislio pa je svojim kompanijama pribavio prihod od 619 miliona evra i ostvario profit od 105 miliona evra i sebi kupio nekretnine u vrednosti od 25 milona evra, naglašava Petrović.

- I onda ćeš ti nekome da držiš predavanja i da pričaš o tvojoj teskoj sudbini i životu. Pričaš o poboljšanju izbornih uslova, a jedino što te zanima da dobiješ nacionalnu frekvenciju za tvoju i Šolakovu televiziju i kako da uredjujes RTS. Navedi jednu stvar koja je gora u odnosu na vreme kada si ti vladao ovom zemljom. Hoćete uvid u birački spisak, evo vam. Nemate šta da kažete pa izmišljate. Sve vam se svodi na biznis. Pamtiće te narod po tome sto si jedini gradonačelnik koji je rušio svoj grad, upadao u Narodnu skupstinu, razbijao sa tvojim huliganima Radio Televiziju Srbija, lomio gradjevinske znakove i zaustavljao radove u našem gradu – kazao je Luka Petrović.

On je podsetio Djilasa na priču o orlu i vrani.

- Naime, vrana stalno napada orla, sleće mu na grbu i ujeda za vrat. Orao se ne brani. Ne troši vreme i energiju na borbu sa vranom. Uzleće visoko u nebesa i sto višlje leti vrani je sve teže usled nedostatka kiseonika. Na kraju, vrana pada sama. Ne borite se sa vranom. Uzdignite se na veće visine i one će nestati. E, to je slučaj i sa Draganom Djilasom. Dao je stotine i stotine miliona evra u najgoru moguću kampanju, rušenje predsednika Vučića i blaćenje njegove porodice. Dok se on bavi samo time kako da smisli što veću i opasniju laž, predsednik Vučić otvara nove fabrike, nova radna mesta, gradi auto puteve, nove škole, bolnice, vrtiće, svake godine povećava našim penzionerima penzije, našim gradjanima plate, brine o miru i stabilnosti u našoj zemlji – kaže Petrović.

On je naglasio da onda kad dodju izbori narod daje svoj sud.

- To je jedino merilo svačijeg rada. I zato se Dragan Djilas toliko plaši suda naroda jer svi u Srbiji znaju ko je on. Možeš da plačeš i da kukaš koliko hoćeš, možeš da uložis još stotine i stotine miliona evra, jedna stvar ti je sigurna - vidimo se na izborima. Živeo Aleksandar Vučić, živela Srbija! – poručio je Luka Petrović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
stevo

22.05.2021 22:01

Djilas je uvek i u svemu gledao sebe i svoj dzep,zato danas i jeste tu gde jeste!

KIA

23.05.2021 07:20

Djilasa treba staviti na psihijatrijsko lecenje.