Dragan Šolak
printskrin

Ljutnja i bes prema N1, neverica, tuga, spekulacije... Tviteraši nisu mogli da veruju šta se dešava u toj medijskoj kući. Posebno ih je naljutilo to što TV N1, koja sebe proglašava najvećim borcem za istinu i slobodno novinarstvo, ničim nije objasnila odlazak svojih najvažnijih novinara! Ni reč o razlozima odlaska, samo nemušto saopštenje da Ćosić više nije prvi čovek kuće dok su otkaz koji je dala Zorićeva potpuno prećutali. 

Književnica i opozicioni aktivista Jelena Lengold je posebno ogorčena.

- Pokušavam ovo da kažem na lep i kulturan način. Dakle N1, dužni ste gledaocima objašnjenje. Ne, to nije vaša privatna stvar. To je i naša stvar jer ste nam končić o koji se držimo. Ne može samo to bezoblično saopštenje, mora objašnjenje zašto je Jugoslav Ćosić otišao - poručila je Lengold.

Neki od tviteraša su u svemu videli političku pozadinu, odnosno da su takozvani lideri opozicije Dragan Đilas i Vuk Jeremić, skupa sa gazdom cele Junajted grupe Draganom Šolakom, krivi za otkaze Ćosića i Zorićeve! 

Jugoslav Ćosić

Youtube Printscreen

 

„Dva puta je Jugoslav Ćosić pitao Vuka Jeremića o raspadu bojkot-opozicije i oba puta je Vuk pričao o prolećnom cveću, cvrkutu ptičica i belim pufnastim oblacima. Sada je jasno zašto je Jugoslav dobio nogu: ne kapira metafore!“, glasi jedan od komentara.

Otkazi na N1 su dokaz da postoji diktatura opozicije, smatra jedan tviteraš.

„Izgleda da diktatura opozicije zaista postoji u nekim segmentima. Od ovih ćeš dobiti otkaz ako kažeš nešto lepo o Vučiću. To objašnjava Jelenu Zorić“, napisao je ogorčeni tviteraš.

Prema nezvaničnim saznanjima iz N1, u toj lažno slobodnoj i lažno nezavisnoj redakciji sada vedri i oblači novinarka Žaklina Tatalović, udarna pesnica Šolaka i Đilasa, pa nije isključeno da će ona biti novi direktor vesti ili glavni producent. 

TUGA I BES MEĐU ŠOLAKOVOM PUBLIKOM : Tviteraši pobesneli na N1!

foto: Blic promo

 

„Ostao je brisani prostor da se Žaklina proširi na N1 kao epidemija”, primetio je jedan tviteraš, dok drugi piše da je trebalo Jelena da dobije unapređenje i veću platu, što je podržao Ćosić, ali ne i „Junajted medija“.

„Nedavna nagrada ‘Dejan Anastasijević’ Zorićki prelila je čašu. Zavist kod Tatalovićke, šta li je“, napisao je neko od tviteraša.

Bogdanović: Za sve kriva Aleksandra Subotić

Oglasili su se i neki novinari.

- Odlazak Jelene Zorić sa N1 nije gubitak za novinarstvo i publiku jer naći će se ipak pokoja redakcija u kojoj ima mesta za beskompromisnu reporterku, jednu od najboljih novinarki Srbije. Ali je to dramatičan gubitak za N1 - bio je jasan Nemanja Rujević sa „Dojče velea“, a iskusni novosadski novinar Duško Bogdanović je za sve optužio direktorku „Junajted medije“ i glavnu službenicu Dragana Šolaka u Srbiji. „Kadrovsko čerupanje i programski promašaji isključivo su u domenu neznanja Aleksandre Subotić!“, poručio je Bogdanović.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Dragomir

21.05.2021 11:10

Dabogda se N1 raspala. Idite iz Srbije.Sram vas bilo za sve što radite. Narod Srbije pamti i pamtiće ono što radite a nema veze sa objektivnim informisanje.

Хедоније

21.05.2021 15:24

Хахаха,они и америчка истина...