VUČIĆ SE IZNENADA OBRATIO IZ PRAGA Počelo je... (VIDEO)
Printscreen

Vučić je tom prilikom istakao da je Zeman možda i najznačajniji lider u Evropi koji je istakao da je bombardovanje NATO bilo zločin i uputio izvinjenje Srbima.

- Tri puta je gubio posao zbog svojih stavova. Reč je o legendarnom političaru čija reč će odjeknuti i sada se saznaje šta se dešavalo te 1999. godine i koliko njih se nije slagalo i bilo protiv onoga što je tada učinjeno.Ja sam mislio da dolazim iz zemlje koja ima veliki ugled u Kini, a onda sam video njega i uvideo kakav ugled oni imaju. On je predsednik Češke, on može da govori u svoje lično ime, ali on govori u ime Češke, a to je velika odgovornost i velika čast. Suština je u tome da ja mislim da ne postoji ništa važnije od tog da je ovo prvi predsednik koji se izvinio i rekao ono što misli bez obzira na politiku. Ovim je počelo priznavanje zločina nad Srbima i svega onog što se tada dešavalo. On je prvi zvaničnik koji je to rekao, ali sam siguran da neće biti poslednji. To mi je i on rekao - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije istakao je da je sa Česima razgovarao o trgovini, investicijama i novim planovima za saradnju.

- Razgovarali smo o mnogim projektima, pogotovu za Beograd, i sve više radimo na tome da svi vide da ovo nije prazno prijateljstvo ili prazne priče, nego da je ovo naše pravo i iskreno. Ovo danas je velika stvar i ja nisam zaboravio, ostavio sam za kraj da kažem da imamo veliku podršku Češke na putu Srbije ka EU - ističe Vučić.

Vučić i Zeman o Kosovu

Na pitanje da li se pominjalo pitanje Kosova i da li će Srbija naići na podršku Češke, Vučić odgovara:

- Pričali smo o svemu, ovaj razgovor danas i reči predsednika Češke ulaze u istoriju. Što se Kosova tiče, pričali smo i tražio sam podršku koju ćemo i dobiti. Mi samo tražimo pravdu i budućnost, ja mislim da je podrška i više nego fer! Pričali smo o međunarodnim odnosima i mnogo čemu, ali najvažnije od svega jeste da to nije samo reč, to su i dela - ističe predsednik Srbije. 

Rešenje za Kosovo

Vučić je odgovorio i na pitanje o predlogu rešenju o pitanja Kosova i da li je dobio neki savet od Zemana.

- Zeman će podržati Srbiju na putu ka Evropi, a danas sam od njega mnogo naučio, mnogo sam naučio i na tome sam mu zahvalan. I na lekcijama i na podršci. Ja nemam problem da se stidimo što smo sa Balkana, a sa druge strane, sa ovim što tek sad radimo bićemo još više cenjeni u svetu - rekao je Vučić.

Visoki Dečani

Na pisanje medija o današnjoj temi o Visokim Dečanima i ugroženosti spomenika, Vučić odgovara da će Dečani uvek naići na podršku Srbije.

- Za nas je važno da se zna da Dečani pripadaju Srbiji i njenoj kulturnoj baštini, ali i svetskoj, pripada svima i svi ćemo zaštiti naš spomenik - rekao je Vučić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Petar

18.05.2021 20:07

Zasto nam se niko nije izvinio za vreme Djilasa, Jeremica, Tadica, vec sad kada je predsednik Vucic na vlasti govori mnogo. Bravo predsednice. Bravo Srbijo.

ratko

18.05.2021 20:39

Izvinjenje je valjda prvi korak ka povlacenju priznanja Kosova .

Dragan

19.05.2021 02:41

Češki primer treba da slede i ostale države koje su članice NATO alijanse.