Vesić otkrio šta se dešavalo iza zatvorenih vrata Kriznog štaba - najvažnija odluka za Srbiju
Printscreen

 

Vesić je poruku objavio na svom zvaničnom Fejsbuk nalogu.

"Završena sednica Kriznog štaba.
Sve odluke su donete JEDNOGLASNO. 
Najvažnija odluka je da će u Srbiji od 21. juna biti dozvoljena organizacija festivala i koncerata AKO u tom trenutku Srbija ima 50 odsto vakcinisanih punoletnih stanovnika i AKO broj novozaraženih bude u padu. To je ono što su tražili gradovi Beograd, Novi Sad i festivali. Verujem da će ova odluka biti poruka mladim ljudima da se vakcinišu kako bi mogli tokom leta da odlaze na koncerte i festivale. Gradovi Beograd i Novi Sad zajedno sa festivalima Egzit, Bir fest i Lav fest pripremili su kampanju za vakcinaciju mladih koja će početi u petak, 21. maja, tačno mesec dana pre najavljenog otvaranja Srbije za festivale i koncerte!

 


Danas je, na predlog Grada Beograda, doneta odluka da se dozvoli organizovanje kongresa, seminara i stručnih skupova na kojima može da bude prisutno do 100 ljudi. Ova mera će pomoći našim hotelijerima da imaju više gostiju i da njihovi kapaciteti budu puniji.
Na predlog Grada Beograda donete su odluke da se otpočne sa zatvaranjem privremene kovid bolnice u Štark areni kao  kao i da se zatvori punkt za vakcinaciju u Belekspo centru kao i da jedna hala Beogradskog sajma bude zatvorena. Razlog za ovu odluku je činjenica da je promenjena strategija vakcinacije prema kojoj se ona sada vrši na manjim punktovima kao što su tržni centri, mobilni punktovi i kompanije umesto na velikim punktovima.
Današnje odluke Kriznog štaba su veliki korak napred ka normalizaciji života u Beogradu i Srbiji.", naveo je Vesić.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading