Karadžića hoće da ubiju, spremaju mu mesto užasa! U zloglasnom zatvoru islamski ekstremisti prerezali grkljan srpskom generalu
EPA/ PETER DEJONG

Prvi predsednik Republike Srpske, Radovan Karadžić protivio se da ostatak zatvorske kazne služi u zatvoru u Velikoj Britaniji zbog toga što su u zatvoru "Wakefield" islamski ekstremisti prerezali grkljan bivšem srpskom generalu Radislavu Krstiću, piše britanski "Guardian".

- Protivimo se tome zbog onoga što se dogodilo generalu Krstiću u Velikoj Britaniji, kao i zbog poteškoća sa kojima se suočio bivši predsednik Liberije Čarls Tejlor. Zbog velikog procenta Muslimana u zatvorskoj populaciji, verujemo da bi Karadžić mogao biti u opasnosti i da bi ostao siguran, biće potrebno da bude u samici - rekao je advokat Radovana Karadžića, Peter Robinson.

Britanski šef diplomatije Dominik Rab je naveo u saopštenju da bi Velika Britanija trebalo da se ponosi činjenicom da je "od podrške Ujedinjenog Kraljevstva da osigura njegovo hapšenje, do zatvorske ćelije sa kojom se sada suočava, podržala 30 godina traženja pravde za gnusne zločine".

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading