"Izvinjavam se, ali mi ne stavljajte u usta ono što nisam rekao": Ponovo se oglasio ambasador Izraela
Tanjug/Tanja Valić

 

"Bilo je neprofesionalno sa moje strane, zbog čega se izvinjavam. Ono što očekujem od vas je - molim vas ne stavljajte u moja usta ono što nisam rekao. Ako nisam bio dovoljno jasan, pitajte. Verujte mi, pokušaću da odgovorim na sve. Želim da se svi usaglasimo da sve što kažem bude napisano kako sam rekao", napomenuo je on.

Osvrnuo se na svoju izjavu koju je dao ranije, gde je kazao kako je ta zemlja priznala nezavisnost Kosova pod pritiskom Amerike

"Želim da dam kratak komentar, jer sam jutros bio na jednom TV kanalu i video stvari koje nisam rekao, a postalo je velika vest u Srbiji. Zato želim da pojasnim: upitan sam o sporazumu s Kosovom rekao sam da su potpisani ugovori u Vašingtonu odvojeno između Srbije i SAD, kao i između Kosova i SAD. Nikad nisam rekao, niti verujem, niti imam razloga da kažem da je Srbija potpisala nešto sa Kosovom. Nadam se da je ovo dovoljno jasno. Nikad nisam potcenjivao pitanje Kosova, kao ni Izraela", kazao je on..

Podsetimo, na izjavu ambasadora hitno je reagovao ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković reagovao na izjavu izraelskog ambasadora, da je Srbija praktično, Vašingtonskim sporazumom, priznala Kosovo.

"Izjava ambasadora Izraela je svojevrstan bezobrazluk, i ona apsolutno nije tačna", kategorično je rekao Selaković.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading