BAJDENOVE NAMERE PREMA SRBIJI NAJCRNJE MOGUĆE Opasnost na dva polja - veliko upozorenje Srđe Trifkovića (VIDEO)
Foto: Ilustracija

Profesor Trifković je tokom posete SAD sredinom aprila, boravio u Vašingtonu, gde je obnovio svoje kontakte sa političkim analitičarima i poznavaocima američke scene koji se posebno interesuju za pitanja bivše Jugoslavije.

Takođe je preneo svoje utiske o odnosu nove administracije prema zapadnom Balkanu u narednom periodu.

Kada je u pitanju odbrana srpskih interesa Trifković je kazao da su namere Bajdenove administracije najcrnje moguće i po pitanju Republike Srpske i po pitanju Kosova i Metohije.

- Ja čak mislim da u reviziji Dejtona pod prinudom oni žele da održe i svojevrsnu pokaznu vežbu ruske nemoći da interveniše na ovim prostorima. U odbrani svojih interesa Srbija i Srbi bi trebalo u ovom trenutku prvenstveno da se orjentišu na očuvanje statusa kvo bez ishitrenih rešenja. U slučaju Kosova i Metohije ne treba juriti iz prostog razloga što sa Bajdenovom administracijom albanska strana nema apsolutno nikakav motiv da napravi ma kakav ustupak - kazao je Trifković.

Akademska Trbina je održana uz poštovanje predviđenih epidemioloških mera koje su propisali Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje Crne Gore.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
kiza

10.05.2021 18:38

Možda ste u pravu, ali istina je da je bajdenčić samo piun u rukama moćnika. Istina je da nije izabran za predsednika već da je veleizdajom SAD interesa izabran. Istina je da moćnici (pogotovo oni koji proizvode naoružanje) žele ratove jer iste Donald Kramp nije dopuštao, pa novac nije cureo u njihove džepove nego je kapljao. Naravno da nisu zadovoljni