Gradonačelnik Subotice  Stevan Bakić obišao DP "Komval" u Čantaviru
Strahinja Babović

Gradonačelnik Bakić je istakao da je preduzeće „Komval“ veoma značajno za stanovništvo Čantavira i okolnih sela, pre svega po pitanju održavanja grobalja i pogrebnih usluga, pijačne delatnosti, odnošenja otpada, odražavanja dečijih igrališta i izradu dečjih sprava, za koje poseduje i posebne sertifikate, kao i zbog drugih komunalnih delatnosti koje su od vitalne važnosti za svakodnevni život građana koji žive u ovim naseljima.

Gradonačelnik Subotice  Stevan Bakić obišao DP

Strahinja Babović

 

 

„Grad Subotica će u okviru zakonskih mogućnosti dati sve od sebe da pomogne i unapredi rad DP 'Komval'. Veliku zahvalnost dugujemo Vladi Republike Srbije i republičkim organima koji su prepoznali značaj ovog preduzeća i preduzeli prve korake da 'Komval“ učine efikasnijim. U toku je pravno uređenje preduzeća, donošenje statuta, pravilnika o radu, pravilnika o sistematizaciji, zaključivanje novih ugovora o radu, uređenje postupka javnih nabavki i drugih internih akata. Novom rukovodstvu bih poželeo da bude odgovorno, savesno, a Grad će biti dobar partner gde god to bude moguće“, naglasio je Stevan Bakić.

Gradonačelnik Subotice  Stevan Bakić obišao DP

Strahinja Babović

 

Milimir Vujadinović je rekao da poseta gradonačelnika Subotice preduzeću „Komval“ govori, prvenstveno, o odgovornosti gradskih vlasti kada je u pitanju zajednica u Čantaviru, kao i o pristupu koji subotička lokalna samouprava ima  prema svima onima koji žive na teritoriji grada Subotice, bez obzira da li žive u centralnim, gradskim, ili u prigradskim mesnim zajednicama.

„Grad Subotica je danas poručio da će raditi na poboljšanju kvaliteta velikog obima komunalnih usluga koji se tiču svakog građanina Čantavira i okolnih naselja, a kojima se opslužuje od 12.000 do 14.000 stanovnika“, kazao je Vujadinović.

Gradonačelnik Subotice  Stevan Bakić obišao DP

Strahinja Babović

 

Veoma je važno, dodao je, da u „Komvalu“ desetine zaposlenih obezbeđuju egzistanciju za svoje porodice

„Činjenica je da u Čantaviru i okolini žive uglavnom pripadnici mađarske nacionalne zajednice. To, naravno, pokazuje i brigu ovog grada prema manjinskim nacionalnim zajednicama i kvalitetu njihovog života. Ovo što danas rade Grad Subotica i gradonačelnik Bakić, što radi ova vlast, može i te kako da posluži kao primer  za neke lokalne samouprave zemalja u regionu, gde srpska zajednica živi kao manjinska“, podvukao je Milimir Vujadinović.

Gradonačelnik Subotice  Stevan Bakić obišao DP

Strahinja Babović

 

 

Direktor DP „Komval“, Ildiko Vituška, rekla je da „Komval“ posluje od 1958. godine, da je za to vreme pretrpelo ogromne poteškoće i promene, da je preduzeće saniralo gubitak iz 2019. u iznosu od 2,5 miliona dinara i da je prethodnu poslovnu godinu završilo sa pozitivnim finansijskim rezultatom.

„Preduzeće ima 24 zaposlena, a do kraja godine očekujemo da ćemo zaposliti još osam radnika. Iskoristila bih ovu priliku da se na nesebičnoj pomoći i podršci zahvalim Vladi Srbije, premijerki Ani Brnabić, gradonačelniku Subotice Stevanu Bakiću i narodnom poslaniku Milimiru Vujadinoviću“, istakla je Ildiko Vituška.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading