Aleksandar Knežević Knele začetnik dizel generacije
Privatna arhiva
Aleksandar Knežević Knele začetnik dizel generacije

Privatna arhiva

Aleksandar Knežević Knele začetnik dizel generacije, Foto: Privatna arhiva

Knele, Romeo, Boki i Majmun, nesrećnim slučajem "prebacili" su se na Topčidersko groblje. Ležali su jedan do drugog, dok Knele nije premešten na drugu parcelu.

 

U trenutcima kada su sahranjeni, njhovi grobovi bili su okićeni cvećem, a ispratilo ih je hiljade i hiljade ljudi. Danas, s druge strane, više nije tako... Samo spomenici i fotografije ukazuju na to da tu leže nekadašnji šefovi podzemlja.

Pročitajte još:

 

Hajde da se prisetimo ovih žestokih momaka sa beogradskih ulica, njihovih života, ali i smrti.

Aleksandar Knežević Knele

Knele je bio prava mlada "zvezda" podzemlja. Na Voždovcu je bio poznat kao sportista i vatreni navijač Crvene zvezde. Krajem osamdesetih godina upoznaje Voždovčanina Đorđa Božovića zvanog Giška, sa kojim postaje veliki prijatelj. Pošto su se bili veoma bliski Knele postaje član srpske garde i odlazi na ratište Borovo, selo kraj Vukovara.

 

Bio je učesnik čuvene demonstracije koja se odigrala 9. marta. 1991. godine u Beogradu. Posle demonstracija 9. marta, postaje zvanični telohranitelj Vuka Draškovića.

Nakon "pohoda" i želje da se uključi u biznis oko auto - otpada, dolazi u skob sa kockarom Kocom i ranjava ga u noge. Posle toga kriminalne radnje su krenule da se ređaju. Učestvovao je u više pucnjava. Ranjavali su ga, ali i on je izazivao sudbinu! Više puta je pukom srećom izbegao smrt.

Knele se družio sa ljudima iz svoje "branše". Kriminalcima koji su važili za opasne momke sa ulice. Bio je veoma blizak sa Romeo Savićem, ali i ubicom Ljube Zemunca, Goranom Vukovićem zvanim Majmun, šefom Voždovačke kriminalne grupe.

 

Iako mlad, veoma brzo stekao je reputaciju momka sa kojim se ne treba kačiti. Imao je jake veze u policiji, pa čak ni od njih nije prezao.

Pronađen je mrtav 28. oktobra 1992. godine u apartmanu broj 331 beogradskog hotela Hajat. Ležao je na stomaku, a na ogledalu je bila krvlju ispisana poruka: „Broj 1“. Telo je pronađeno sledećeg dana oko 15 sati. U džepu je imao 5.000 maraka gotovine i na sebi zlata u vrednosti od 80.000 maraka.

Komentari (1)

Joker

01.12.2018 03:04

I kako izgledaju grobovi??? Mislim mogli ste bar jednu sliku groba da stavite ako već pišete o njima. Ne znam da li vam to deluje logično?