"HE HE, BAŠ JE SMEŠNO ŠTO JE KON SIRENA!" Isplivala pozadina sukoba dva doktora, sve je počelo zbog Nestorovićeve žene!

Kako je sve počelo?

Branimir Nestorović
Branimir Nestorović, Foto: Alo!/Ognjen Radošević

Kontroverzni prof. dr Branimir Nestorović, pulmolog i donedavni član kriznog štaba Vlade Srbije za borbu protiv kovida 19, podelio je na svom Fejsbuk profilu montirani snimak kojim se sprda sa svojim dojučerašnjim kolegama iz štaba, epidemiolozima dr Predragom Konom i prof. dr Branislavom Tiodorovićem. Neki su stekli utisak da ih je Nestorović i indirektno optužio da pokušavaju da zarade novac na vakcinaciji stanovništva od kovida 19!

Dok u Srbiji već nedeljama padaju crni rekordi po broju zaraženih, hospitalizovanih, ali i umrlih od korone, a krizni štab pokušava da spreči širenje virusa uvođenjem novih restriktivnih mera, čini se da je Nestoroviću do smeha. Naime, ovaj čuveni ali kontroverzni doktor u nedelju je na svom Fejsbuk profilu šerovao objavu izvesnog Dejana Neškovića, koji je postavio snimak karikatura dr Tiodorovića i dr Kona.

Na skandaloznom snimku pojavljuje se foto-montaža prof. Tiodorovića kako vrti točak kojim se otvaraju usta dr Kona, iznad čije glave se zatim pojavljuju oblačići na kojima su iscrtane mrtvačke glave, špricevi, za koje je javnost pretpostavila da su vakcine protiv korone, a zatim i novac. U jednom trenutku na snimku Kon kaže i: „Okreći, bre, to!“. Veći deo javnosti ovo deljenje videa pod nazivom „Poludeo načisto“ protumačio je kao nedvosmisleno podsmevanje prof. Nestorovića kolegama, ali i kao potencijalne optužbe da ovi epidemiolozi plaše narod virusom kako bi zaradili novac od vakcinacije ili lekova. Ipak, bilo je i onih koji su podržali pulmologa, pa su se ispod objave mogli videti komentari poput: „Naš je doktor takav kralj da ga nema na planeti“ i „Doktore, pa ti si car“.

Prof. Nestorović  s osmehom kaže da je sporni snimak na njegovom Fejsbuk nalogu objavila njegova supruga, uz njegovo odobrenje, naravno.

- Nisam ja napravio snimak. Neko ga je napravio, a meni je baš bilo simpatično. Kon kao ona sirena... Ja sam izašao iz te priče, a ovo mi je prosto bilo toliko simpatično. Meni je neko poslao snimak i žena moja kad je videla, kaže: „Daj da stavim to na tvoj profil“. I ja reko: „Stavi, slobodno.“ Verujem da se Bata (Branislav Tiodorović, prim. nov.) neće naljuti, a Kon, znajući ga, verovatno hoće malo. Iako, zaista, nije bilo ama baš nikakve loše namere, samo mi je bio simpatičan snimak - ispričao je Nestorović usred njegove ordinacije.

Veli i da mu je nakon ove objave na Fejsbuku telefon pozvonio više od 140 puta, što nam je i sam pokazao.

- Kakve su tek na moj račun šale govorili! - kroz osmeh je rekao i dodao da šale na svoj račun ne uzima za ozbiljno i da ih ne prima k srcu.

Opterećujuće

Dodaje i da mu je malo opterećujuće to što sve što uradi ima neku konotaciju.

- Isto tako letos, mi bili u Obrenovcu, i moja žena ispekla neke fantastične bruskete. I seli smo tamo u dvorište, koje je stvarno fantastično sređeno, i objavim sliku na društvenoj mreži, iako retko nešto privatno objavljujem, uglavnom stručne stvari. A kako su baš sutradan ujutru ovi iz kriznog štaba imali sastanak, pojedini mediji su objavili da sam ja poslao brutalnu poruku članovima kriznog štaba, a nikakve veze nije imalo, nisam ni znao da su imali sastanak - veli Nestorović.

Da podsetimo, dr Nestorović je juče trebalo da primi orden karađorđeve zvezde drugog reda za zasluge u borbi protiv pandemije koronavirusa, zajedno sa ostalim članovima kriznog štaba, lekarima i nemedicinsim osobljem, međutim iz nepoznatih razloga se nije pojavio na dodeli.

Povezane vesti

 • Korisnik: cova0125
  01/12/2020 - 13:48
  Čovek je, zasigurno, izgubio kompas !
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi