Aljbin Kurti
Foto: Alo/Printscreen

Haradinaj je na RTV Dukađini, Kurtija nazvao "običnim prevarantom" koji je naneo štetu tzv. Kosovu i izgubio poverenje međunarodnih partnera.

"Već neko vreme izbegavam da se pozdravljam sa Kurtijem, čak i da se rukujemo, jer mislim da je kap prelila čašu i da je naneo veliku štetu tzv. Kosovu. On je običan prevarant", rekao je Haradinaj.

Prema njegovim rečima, Kurti je "poklonio pobedu"  Srbiji, pa i Rusiji koja je, kaže, nanela veliku štetu tzv. Kosovu u poslednjih šest meseci.

"Stepen nepoverenja koje saveznici imaju u tzv. Kosovo, enormno je porastao u poslednjih šest meseci. Rizik u koji Kurti dovodi građane je veliki. To je poklonilo pobedu Vučiću i Putinu. Izgubio je dobijeni Savet Evrope", rekao je Haradinaj.

Ponavlja stav da Kurti treba da podnese ostavku.

"Ako hoće da pomogne državi, ako ima malo savesti i ako je shvatio da je napravio štetu, neka vrati mandat Skupštini", podvukao je Haradinaj.

Upozorio je Demokratsku partiju tzv. Kosova, čiji se lider Memlji Krasnići nedavno odazvao na Kurtijev poziv na sastanak, da premijer "pokušava da ih uništi", kao što je to, kaže, učinio i sa Demokratstkim savezom tzv. Kosova.

Haradinaj je rekao da Kurti pokušava da odvoji DPK od ostatka opozicije i približi je sebi, jer ima "veliki imunitet kada sarađuje sa neprijateljima".

"Bio je u dobrim odnosima sa DSK Ise Mustafe, uprkos veoma lošim uslovima koje im je dao, pa je DSK spušten na 12 odsto podrške. To je perfidna strategija Samoopredeljenja", rekao je Haradinaj.

Prema njegovim rečima, DPK svojim delovanjem pomaže Kurtiju da osvoji još jedan mandat.

Haradinaj je dodao i da je neophodan postizborni dogovor opozicionih partija.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading