pretučen srbin
Foto: Alo/Kosovo online

Srpska lista ističe da u predvorje glasanja o članstvu Prištine u Savetu Evrope režim Aljbina Kurtija čini sve kako bi se dokazao i opravdao podršku koju dobija, pa je tako u tom smislu uhapšen Srećko Sofronijević i bez ikakvog dokaza mu je određen pritvor, a ne onima koji su ga zamalo ubili 2021. godine, a nakon toga su njegove falange krvnički pretukle Vladana Stevanovića u selu Bube, u opštini Zubin Potok. 

"Da ironija bude veća eventualno članstvo Kosova pod pokroviteljstvom mentora kosovske nezavisnosti bi u Savet Evrope uvelo 'nove vrednosti' poput dozvoljenog ugnjetavanja srpskog naroda, hapšenje i prebijanje bez ikakvog osnova kao redovan policijski posao, otimanje zemlje od Srba bez ikakvog legalnog postupka, te ukidanje prava na lečenje, hranu, štampu, sportske i kulturne događaje jednom narodu na tlu Evrope u 21. veku od strane režima u Prištini", navodi Srpska lista.

Dodaje se da zato apeli međunarodnim predstavnicima i organizacijama koje su odgovorne za mir i bezbednost na Kosovu i Metohiji ostaju bez odgovara. 

"Aljbin Kurti ih je svojim činjenjem navikao da je normalno ugnjetavati Srbe, a oni njega navikli na ćutanje i odobravanje. Zato srpski narod u neke međunarodne predstavnike gleda kao na saučesnike u progonu i ugrožavanju osnovnih ljudskih prava", naglašava Srpska lista.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Ovako izgleda mesto na kojem je Danka Ilić stradala pre 19 dana. Cveće je uvelo, a igračke koje su ostale slamaju srca svakom ko prođe tuda i podsećaju na tek započeto detinjstvo 💔 #alo #alodnevnenovine #alonovine #dankailic #fypシ #fypシ゚viral #viraltiktok #fy ♬ original sound - Alo_portal

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading