aljbin kurti
Foto: Printscreen

Dugolji je tako reagovao na izjavu ministra unutrašnjih poslova Dželjala Svečlje da se navodno "oko 400 srpskih ekstremista obučava na granici Kosova sa Srbijom".

- Već su obaveštene druge međunarodne institucije, možda one imaju detaljnije informacije. Istina je da te grupe deluju i treniraju za određenu svrhu, a to je narušavanje mira, stabilnosti i  napad na teritorijalni suverenitet Kosova. Nije isključena mogućnost napada na Kosovo, s obzirom na to da imamo i javne izjave Vučića, koji je rekao da "čekaju pravi trenutak i da će ga iskoristiti" - naveo je Dugolji.

Poslanik je naglasio da je Svečlja ove pretnje prijavio i parlamentarnom odboru za bezbednost u Skupštini.
- Sve je zabrinjavajuće, ministar nas je o svemu izvestio u redovnom izveštavanju, a o ovom slučaju nas je obavestio i generalni direktor kosovske policije. Ovo su gorke činjenice o pogrešnoj proceni i nekažnjivosti tih zločinaca i terorista koji su izvršili napad na Banjsku, oni su i dalje slobodni u Srbiji. Postoji čak i pregrupisavanje po raznim bazama srpske vojske i žandarmerije i to nas zabrinjava. Ministar Svečlja je javno dao upozorenje i za građane, ali smo spremni da se suočimo sa ovakvim napadima koji nam nisu nepoznati - rekao je Dugolji.

BONUS VIDEO

 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Aleks

02.04.2024 11:26

I pred praznom puškom, Mirko Stabilković se povija i potpisuje.

Ljubica

02.04.2024 13:27

Ne znam šta konzumiraju, ali stalno im se prividja, da ih neko napada. Kad vam savest nije čista, onda se i svoje senke plašite.