Veljko Rakić
Foto: Alo/Printscreen

- Ja bih to prokomentarisao onom starom poslovicom 'bolje ikad, nego nikad', 2016. godine Ustavni sud je doneo odluku o vraćanju zemljišta manastiru Visoki Dečani. Ovo je primer kada idu pravo i pravda zajedno. Dugo smo čekali na ovaj momenat i mislim da treba da budemo zadovoljni i da ne tražimo mane da li je to usled pritiska - naveo je on za Tanjug.

Rakić je istakao da je bitno što je doneta ispravna i pravedna odluka koja ide u korist Srbije i u korist srpske crkve.

Komentarišući oštre kritike specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara upućene režimu u Prištini i premijeru privremnih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju, Rakić je rekao da pritisak uvek postoji da kosovska strana mora da ispuni međunarodno pravne preuzete obaveze koje je preuzela, kao što je srpska strana ispunila svoje.

Izbori u Srbiji

Odgovarajući na pitanje kako će se voditi razgovori vlasti i opozicije oko poboljšanja izbornih uslova i previđenih beogradskih izbora 2. juna, Rakić je napomenuo da je neophodno da dođe do dogovora i dijaloga između vlasti i opozicije, kao i u svakoj normalnoj demokratskoj zemlji.

- Vlast i opozicija moraju da razgovaraju, suviše je stroga podela izvršena u srpskom društvu i bilo bi krajnje lekovito da dođe do jednog konačnog dijaloga između vlasti i opozicije, kakav postoji u bilo kojoj normalnoj zapadnoj demokratiji danas u Evropi - rekao je on.

Kako je naveo, od sednice republičkog parlamenta 18. marta očekuje da ono što budu tačke dnevnog reda bude i sprovedeno, i da se polako uđe u jedno mirno konstituisanje vlasti, uz pripremu za beogradske izbore.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading