Severna Mitrovica
Foto: Printscreen/TV Most

Ispred ispostava Poštanske štedionice u svim srpskim sredinama sredinama stvaraju se nepregledni redovi ljudi koji čekaju na svoje pošteno zarađene plate.

Tako se jutros ispred filijale Poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici okupilo oko 200 radnika gradskog vodovoda JKP "Standard", očekujući lične dohotke koji bi, prema planu isplata, trebalo da dobiju danas, piše TV Most.

Kako ističu, primorani su i da satima stoje u redu, jer drugih primanja nemaju, a mnogi nisu u stanju da za isplatu putuju u centralnu Srbiju.

I pored toga poručuju da ih ništa neće pokolebati da se bore za život i svoja prava, u svom zavičaju.

Građanima koji primaju plate iz budžeta države Srbije, penzionerima i korisnicima socijalnih i drugih davanja, na KiM je ugrožena prosta egzistencija. 

- Odluka da nam se oduzme pravo na isplatu jedinih sredstava za život, preliva ionako punu čašu ‘žuči’ koja svakodnevno stiže iz Prištine - kažu sagovornici za TV Most.

Slađana Milenković, zaposlena u JKP "Standard" kaže da poslednja odluka Prištine mnogo otežava njihov život.

- Plata nam je bila i ne možemo celu da podignemo. Podigla sam 10.000 dinara što je malo za svakodnevni život. Mnogi od nas nisu u mogućnosti da odu do centralne Srbije, mi mlađi možemo, stariji ne mogu - navodi Milenković, a prenosi TV Most.

BONUS VIDEO:

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading