Aljbin Kurti
Foto: EPA/EPA/Alo Ikustracija

Piše: M. J.

- Zatraženo je i da se raspišu Interpolove poternice. Razlog zbog kojih je Rusija raspisala poternice je događaj iz 2019. godine na severu Kosova i Metohije, kada je uhapšen ruski državljanin – prenela je „Koha“.

Naime, krajem maja 2019. godine na sever Kosova i Metohije upale su do zuba naoružane snage tzv. specijalne policije. Oklopnim vozilima i džipovima su ušli u srpske sredine gde su maltretirali srpsko stanovništvo i uhapsili nekoliko civila.

Srpski narod tada je podigao barikade na magistralnim putevima. Ubrzo je Priština, po nalogu komandanta Besarta Ahmetija, poslala tešku mehanizaciju kojom su specijalci porazbijali kamione i druga parkirana vozila.

Tom prilikom Kurtijevi specijalci su u blizini Zubinog Potoka pucali na srpsko stanovništvo, kada je povređeno je dvadesetak Srba. Prištinski specijalci zatim su, po naređenju Ahmetija, pretukli ruskog člana misije UN Mihaila Krasnoščekova, koji je imao diplomatski imunitet.

On je zadobio teške povrede glave i tri nedelje lečio se u KBC u Severnoj Mitrovici i na VMA u Beogradu.

Priština je tada otišla toliko daleko u svojim lažima da je saopštila da je Krasnoščekov špijun i da je navodno pomagao Srbima koji su podigli barikade. UNMIK se tada oglasio saopštenjem u kojem je navedeno da je Krasnoščekov bio na redovnom zadatku i da je pretučen i uhapšen bez ikakvog razloga.

Komandanta tzv. specijalnih jedinica Besarta Ahmetija više puta je u svom kabinetu primao i Aljbin Kurti. Tako je bilo i krajem septembra 2021, kada je Ahmeti još jednom napao srpski narod na barikadama.

Ahmeti komandovao svimu napadima

Ahmeti je u tzv. kosovskoj policiji od 2001. godine. Komandovao je svim napadima na opštine na severu Kosova i Metohije i svim akcijama kojima je cilj bio hapšenje i zastrašivanje srpskog naroda.

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading