Aljbin Kurti
Foto: Alo/EPA-EFE/Georgi Licovski

On je u intervjuu za Kljan Kosova naveo da je agenda dijaloga veoma jasna i da se čini da se strane slažu oko toga o čemu žele da razgovaraju.

"Agenda dijaloga je vrlo jasna i naravno da se strane slažu oko toga o čemu žele da razgovaraju, ali generalno pristup dijalogu treba da bude konstruktivan i da se meri fleksibilnošću u vezi sa organizacijom izbora“, rekao je on.

Ocenio je da to što političari iz Prištine ne učestvuju na sastancima na kojima se govori o dinaru dovodi do toga da izgledaju "manje suvereno".

Zaracin je poručio da ima mnogo problema kada je reč o uredbi tzv centralne banke Kosova kojom se zabranjuje upotreba dinara i naglasio da "mere koje su preduzete nisu adekvatne" i da se primećuju mnogi problemi na terenu za Srbe.

Dodao je da smatra da je cilj da evro bude jedina valuta na KiM legitiman, ali je podvukao da "politika ima zadatak da olakša život građanima, a ne da ga otežava".

Zaracin je premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju poručio da mora da preuzme odgovornost i sprovodi odluke kada je reč o imovini manastira Visoki Dečani.

Privremene prištinske insrtitucije odbijaju da sprovedu odluku tzv ustavnog suda u Prištini iz 2016. godine prema kojoj moraju da kao vlasništvo Visokih Dečana upišu oko 24 hektara zemlje u okolini manastira.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading