FIZIČKI NAPADNUT SVEŠTENIK U PRIZRENU Osumnjičeni je prvo okačio obeležje terorističke "UČK", a zatim je usledila jeziva scena
Foto: EPA/EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Danas se u jutarnjim časovima u centru Prizrena dogodio incident, prilikom koga je fizički napadnut sveštenik.

Kako prenose mediji, sve se dogodilo kada su hodočasnici iz centralne Srbije stigli autobusom u Prizren i krenuli ka Bogosloviji kako bi prisustvovali liturgiji.

Tom prilikom je osumnjičeni u blizini parkirao svoje vozilo, najpre okačio zastavu takozvane „UČK“ (OVK) na prednji deo autobusa a zatim krenuo da provocira i verbalno napada hodočasnike. Sveštenik, koji je takođe krenuo na liturgiju u Bogosloviju, prišao je da vidi šta se dešava, upozoravajući hodočasnike da ne nasedaju na provokacije i da što pre uđu u Bogosloviju.

Tom prilikom ga je fizički napao osumnjičeni koji je nasrnuo na njega, odgurnuo ga, savio mu ruku a zatim videvši da policajac koji čuva Bogosloviju prilazi, pobegao svojim vozilom.

Incident se odigrao na očigled hodočasnika koji su prepričavali događaj ali su želeli da ostanu anonimni.

Potparol tzv. kosovske policije za region Prizren potvrdio je da je došlo do napada na sveštenika, da je osumnjičeni uhapšen i da mu je određeno zadržavanje od četrdeset i osam časova, prenosi Sputnjik.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading