Vlasta Đorđević
Foto: Alo/Foto: instagram/dnevnadozabeograda

Ova informacija preneta je na društvenim mrežama, na stranicama u kojima se okupljaju ljudi iz Gnjilana, a puštena je vest i na stranici "dnevnadozabeograda".

Tamo se piše da Vlasta nikad nije prodao svoju kuću, jer je želeo da bude svoj na svome.

 

- Dugi niz najtežih godina za srpstvo na KiM proveo je kao čuvar crkve Svetog Nikole, koja je bila jedina sigurna oaza Srbima koji su dolazili u Gnjilane. Isto je i danas. Jedan deo života je proveo u crkvenoj porti, posebno nakon martovskog pogroma. Tu je i spavao, suočavao se i odolevao brojnim napadima koji su se događali često.

Vlasta Đorđević

Facebook/ GNJILANCI KOD KUCE I U RASEJANJU

 

 

- U martovskom pogromu 2004. godine bio je jedan (možda i jedini) Srbin koji se zatekao u crkvenoj porti i sprečio paljenje ove svetinje.

- Neustrašivo se borio protiv horde i golim rukama je sklanjao molotovljeve koktele kojima su napadači sa svih strana pokušavali da upale ovu svetinju.

Održavao je crkveno dvorište i samu crkvu čija se unutrašnjost i danas na nebrigu svih nas, države i crkve polako urušava.
Sustigla ga je bolest i poslednje godine života je proveo u svojoj kući u Gnjilanu.

- Sahrana pokojnika će se obaviti danas u Gornjem Kuscu, gde je rođen pre sedamdeset godina, jer je to teško izvidljivo u gradu koga je neizmerno voleo - informacija je koja je objavljena u nedelju.

Večni pokoj podaj Gospode mučeniku koji je poslednje dve decenije života poklonio voljenom gradu, gnjilanskoj svetinji i Kosovu i Metohiji.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Predrag

19.02.2024 14:09

Neka mu je bogom,prosto.Slava mu i hvala.