Aljbin kurti
Foto: Alo/Foto: Shutterstock

- Uredba Centralne banke Kosova u vezi sa srpskim dinarom, zatvaranje kancelarija u Peći i Dragašu, neke su od odluka koje su, prema rečima međunarodne zajednice, kosovske institucije preuzele bez koordinacije. Činjenica je da je ovih dana, a posebno tokom vikenda, bilo mnogo reakcija međunarodnih i evropskih partnera, ali i američkog ambasadora koji je bio zabrinut zbog delovanja kosovskih vlade, posebno sa konkretnim pitanjima, kao što je zatvaranje kancelarije u Peći, pitanje dinara kao i pitanje centra kod policijske stanice - kaže Ćalaj, a prenosi portal Kosovo onlajn.

On je naveo da je tokom ovih oštrih reakcija korišćen jezik koji bi mogao da utiče na odnose sa stranim partnerima.

- Mogu da kažem da je Kosovo do sada mnogo oštećeno, zna se da trpimo sankcije od 300 miliona evra i svaka druga mera će nas još više oštetiti. Nadam da će Kosovo početi da se koordiniše sa međunarodnim saveznicima kako bi se izbegle druge mere koje bi štetile Prištini. Saveznici su razočarani politikom koju vodi Kurti - naglasio je Ćalaj, a preneo portal Kosovo onlajn.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal ORLIĆ U RINGU Đilas je preprodavac magle, hvali se da je švercovao šunku #alo #alodnevnenovine #alonovine #fypシ #fypシ゚viral #foryoupage #fyp ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading