Li Ming
Foto: Tanjug/TANJUG / STRAHINJA ACIMOVIC/bs

- Razumemo legitimnu zabrinutost srpske strane o pitanju Kosova i Metohije i cenimo pozitivne napore koje je srpska strana uložila u traženju političkog rešenja za ovo pitanje. Pitanje Kosova i Metohije je tačka rizika za Balkan i Evropu, a političko rešenje ovog pitanja i održavanje stabilnosti na Kosovu i Metohiji su u interesu svih strana i zahtevaju stalne napore svih strana - rekao je kineski ambasador u intervjuu za današnju Politiku, a preneo Tanjug.

Istakao je da kineska strana smatra da bi u okviru Rezolucije 1244 Saveta Bezbednosti Ujedninjenih nacija dve strane trebalo da dođu do obostrano prihvatljivog rešenja ovog pitanja kroz dijalog i konsultacije, da u tom procesu treba u potpunosti poštovati suverenitet i teritorijalni integritet Srbije i da ne bi trebalo da bude dvostrukih standarda.

On je dodao da kineska strana ohrabruje Evropsku uniju da nastavi da čini pozitivne napore u promovisanje dijaloga između Beograda i Prištine i nada se da će EU igrati konstruktivnu ulogu posrednika, ostati neutralna i nepristrasna i izbegavati preterane pritiske.

- Osnivanje Zajednice srpskih opština važan je element Briselskog sporazuma iz 2013. godine i nadamo se da će postojeći sporazumi biti sprovedeni u delo, što će pomoći dvema stranama da izgrade međusobno poverenje i pokrenu dijalog - rekao je Li.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal ORLIĆ U RINGU Đilas je preprodavac magle, hvali se da je švercovao šunku #alo #alodnevnenovine #alonovine #fypシ #fypシ゚viral #foryoupage #fyp ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading