Pošta Srbije
Foto: Shutterstock/Shutterstock

"Naši zaposleni su porodični ljudi koji pošteno obavljaju svoj posao, kao i svaki zaposleni u poštama širom sveta, a teror koji je sproveden nad našim radnicima u Goraždevcu, predstavlja još jedan u nizu napada na srpsku zajednicu na ovim prostorima", navodi se u saopštenju.

Kako kažu, vozač V. M. i njegov pratilac V. P., zaposleni u Preduzeću, neosnovano su privedeni od strane Kurtijeve policije, što jasno ukazuje na politički motivisano i nezakonito postupanje, prenosi Telegraf.

"Takođe, zahtevanje izjave od upravnice Pošte u Goraždevcu predstavlja dodatni pritisak na našu instituciju i pokušaj destabilizacije poslovanja. Ovo brutalno delovanje Kurtijeve policije ima za cilj sprečavanje isplate penzija žiteljima srpske enklave u Goraždevcu, kao i sistematsko ugrožavanje srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Ovaj čin terora jasno pokazuje Kurtijevu nameru da ugrozi opstanak srpskog stanovništva na vekovnim ognjištima i da sprovede politiku etničkog čišćenja", napomenju iz JP "Pošte Srbije".

V.d. direktor JP „Pošta Srbije“ Zoran Đorđević poslao je pismo ambasadorima zemalja Kvinte u kome je zatražio njihovu hitnu reakciju i preduzimanje konkretnih aktivnosti koje bi dovele do puštanja uhapšenih radnika na slobodu.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading