Lajčak: Priština će sutra saopštiti odluka o zabrani dinara na KiM
Alo

Lajčak je nakon susreta sa premijerom i predsednicom privremenih prištinskih institucija, Aljbinom Kurtijem i Vjosom Osmani, rekao da je u razgovorima bilo reči o odluci centralne banke o suspenziji dinara, ali nije želeo da iznese više detalja.

"Pomenuli smo pitanje odluke Centralne banke Kosova, ali, neću da budem portparol kosovske vlade. Biće informacija koje će biti saopštene sutra“, rekao je Lajčak, prenosi prištinski mediji.

On je istakao da međunarodna zajednica želi da se dijalog Beograda i Prištine nastavi jer taj proces donosi mnogo koristi.

Dodao da više nema potrebe postavljati pitanje ''šta i kako treba da se radi'', već ''kada'' se nastavlja dijalog i kada će doći do normalizacije odnosa.

''Danas sam u Prištini razgovarao o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije, kao i o tome koliko možemo da postignemo pre izbora. Što se tiče dijaloga, prošle godine smo imali dobre rezultate, bilo je dogovora o energetici i prizanju registarskih tablica, ali malo je bilo pomaka u normalizaciji odnosa'', rekao je Lajčak nakon današnjeg sastanka sa predsednicom tzv. Kosova Vjosom Osmani.

Lajčak je potvrdio podršku EU nastavku dijaloga Beograda i Prištine, i istakao da je potrebno što pre da se putem dijaloga dođe do normalizacije.

''Što pre. Želimo da se dijalog nastavi jer poces donosi mnogo koristi'', rekao je on.

Lajčak se, pored Osmani, danas sastao i sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Dile

30.01.2024 22:40

Samo se pitam šta ovaj Lajčak radi . Nikakav pomak nije napravljen zahvaljujuci njemu , treba ga proglasiti osobom NON GRANTE.