"STEJT DEPARTMENT JE RAZUMEO PLAN ALJBINA" Šamar za Kurtija iz Vašingtona, Marinković za Alo!: Njegova politika sve samo ne demokratska
EPA/ GEORGI LICOVSKI

U odgovoru na upit portala "Pavlović Tudej" u vezi sa odlukom Centralne banke tzv. Kosova da suspenduje srpski dinar 1. februara 2024. godine, Stejt department je uputio oštro upozorenje Aljbinu Kurtiju.

Vladimir Marinković, osnivač kongesa srpsko-američkog prijateljstva, pozdravio je saopštenje Stejt Departmenta.

džo bajden, amerika uvodi sankcije kurtiju

 

 

- Dobro je što je Stejt Department reagovao na ovaj potez privremenih instijtucija s obzirom da je svima jasno da je jedina svrha dodatni pritisak na Srbe na Kosovu i Metohiji i kako učiniti da im život postane još teži. Ovo govori o tome da je potpuno ogoljena Kurtijeva politika koja je sve samo ne demokratska i evropska i koja je usmerena na potpuno proterivanje čitavog srpskog naroda sa Kosova i Metohije - istakao je on u razgovoru za naš portal i dodao:

- Nažalost sa Kurtijem na čelu privremenih institucija neće biti pomaka po pitanju unapređenja ekonomske saradnje, uspostavljanja slobodnog protoka roba, ljudi i kapitala što bi dovelo da sasvim drugačijeg ambijenta u regionu. Iskreno se nadam da se Stejt Department neće zadržati na saopštenju već da će izvršiti pritisak da Kurti odustane od ove sulude ideje - naveo je on za Alo!.

BONUS VIDEO:

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading