"NIKO NEMA PRAVO DA UGROŽAVA RAD MEDIJSKIH RADNIKA" Jovanović osudio zabranu ulaska novinaru Tanjuga na Kosovo i Metohiju
Foto: Promo/ministarstvo informisanja i telekomunikacija

Ministar ističe da je svaka zabrana, ograničenje slobode kretanja ili ugrožavanje rada novinara neprihvatljivo i da svi novinari treba nesmetano da obavljaju svoj posao.

- Niko nema pravo da ugrožava rad medijskih radnika, sloboda izražavanja je temeljna vrednost svakog demokratskog društva koju svi treba da uvažavamo i poštujemo. Nadam se da ovakve jednostrane odluke privremenih institucija u Prištini ovoga puta neće proći makar bez reakcije međunarodne zajednice. Nažalost, ovaj potez samo pokazuje odnos Prištine prema Srbima i ostalim nealbancima koji žive u južnoj srpskoj pokrajini. Oni su građani drugog reda bez osnovnih ljudskih prava i građanskih sloboda - istakao je Jovanović.

Novinar Anđelko Utješanović krenuo je u sredu, 3. januara sa delegacijom Srpske pravoslavne crkve na Kosovo i Metohiju, kako bi izveštavao o poseti patrijarha Porfirija srpskim manastirima.

Bez bilo kakvog obrazloženja zaustavljen je na administrativnom prelazu Merdare i nije mu dozvoljen ulazak na Kosovo i Metohiju.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading