Rajska banja
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/RTS

Ulazi u restoran, hotel i spa centar su blokirani, a radnicima su, uz podršku policije, naredili da napuste objekte, iako nisu bili u funkciji od izbijanja oružanog sukoba u Banjskoj, pre nešto manje od tri meseca.

Kosovska agencija za privatizaciju (KAP) saopštila je da je preuzela upravu nad kompleksom "Rajska banja" u Banjskoj kod Zvečana, kao imovinu društvenog preduzeća "Trepča standard" i dala je u zakup ministarstvu unutrašnjih poslova.

Kancelarija za KiM saopštila je da su "politički ekstremisti u Prištini, potpuno bespravno i pod pretnjom silom isterali radnike koji rade na održavanju istoimenog hotela i restorana". 

"Srbima je na ovaj način još jednom iz Prištine poručeno da nemaju pravo na razvoj svojih lokalnih zajednica, niti pravo na posao i socijalnu sigurnost", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, osim što su ovom demonstracijom sile još jednom napadnuta kolektivna prava srpskog naroda, prekršeno je i u današnjem svetu neprikosnoveno pravo na nepovredivost imovine, jer "ekstremisti iz Prištine i opštinama i Srpskoj pravoslavnoj crkvi i privatnim licima na severu pokrajine sad već svakodnevno, bez ikakve zadrške i potrebe da se za to pravdaju, na najbezočniji način povređuju i otimaju imovinu".

"Priština je i na ovaj način potvrdila svoju nameru sveobuhvatne okupacije severa Kosova i Metohije i poručila da Srbija nema pravo da na bilo koji način pomaže svom narodu, budući da je turističko-rekreativni kompleks 'Rajska banja' jedna od strateških investicija Beograda na severu Kosova i Metohije. Granice bezobrazluka i bahatosti Kurtija i njegovih siledžija očito ne postoje, i jasno je da je današnja akcija Prištine u selu Banjska deo plana etničkog čišćenja Srba sa Kosova i Metohije, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Naglašeno je da će i o ovom napadu informisati međunarodnu zajednicu, uključujući i posrednike u dijalogu Beograda i Prištine.

Objekat "Rajska banja" otvoren je 2019. godine, a finansirala ga je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading