Hašim Tači
Foto: Alo/Foto: Prinstcreen

Benet je najavio da će prvi svedok sledeće nedelje biti Sadik Haljitjaha.

"Svedoci sledeće nedelje će svedočiti bez zaštitnih mera. Dakle, postupak bi trebalo da bude uglavnom javan. Prvi svedok je Sadik Haljitjaha, koji će završiti svoj iskaz. Druga dva svedočenja će, takođe, biti interesantna", rekao je Benet.

Tokom današnjeg ispitivanja advokati Emerson i Venkatešvari pitali su svedoka Haljitjaha o komandnim strukturama i organizacionim šemama u Oslobodilačkoj vojsci Kosova.

Tužilac Džejms Pejs je u dodatnim pitanjima upućenim svedoku Haljitjahi izneo novi dokument, čemu se protivila Tačijeva odbrana, što je ostalo bez reakcije suda.

Prema rečima tužioca Pejsa, u ovom dokumentu se radi o odluci Glavnog štaba OVK za mobilizaciju i prikupljanje raznih vozila za potrebe vojske.

Svedok Haljitjaha je rekao da ova odluka nije sprovedena jer su je potpisala nestručna lica.

Trenutno je u Hagu u toku proces protiv bivšeg predsednika Kosova Hašima Tačija, bivših parlamentaraca Kadrija Veseljija i Jakupa Krasnićija i bivšeg poslanika Redžepa Seljimija, koji se terete za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti počinjenih na teritoriji Kosova tokom 1998. i 1999. godine.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading