Spomen ploča
Foto: Printscreen/Printscreen / SPC
Spomen ploča

Printscreen / SPC

 

On je na svom nalogu na društvenoj mreži X (nekadašnji tviter) ocenio da je u pitanju nerazumevanje vremena i mesta u kojem živimo.

„Srbija je izgubila veliki deo svoje populacije u Prvom svetskom ratu. Danas je lakše pomeriti spomenik nego kritikovati etno-nacionalističku mejnstrim javnost na Kosovu. Kakvo vreme da čovek bude živ“, napisao je Klačar i potom naveo.

„Ideja da bilo ko osim porodice ili rođaka preminulih ljudi može pomerati spomenike je sama po sebi zastrašujuća. Objašnjenje da je samo spomen-ploča pomerena, ali ne i tela je post-apokaliptična i ukazuje na manjak razumevanja vremena i mesta na kojem oni žive“, dodao je Klačar. 

Bojan Klačar

Printscreen

 

Direktor CESID-a zaključio je da je pomeranje spomenika poražavajuće.

„I konačno, poražavajuće je izmestiti spomenik srpskim vojnicima na groblju gde nijedno od njihovih sunarodnika neće biti sahranjen niti će neko od njih živeti u tom gradu“, zaključio je on.

Podsetimo, koordinator Radne grupe Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji za poglavlje 35 Dragiša Mijačić saopštio je da je pokrenuta peticija za vraćanje spomenika palim srpskim vojnicima 1912-1918 na vojnom groblju u Prištini.

On je na društvenoj mreži „X“ pozvao građane da podrže ovu inicijativu.

„Pokrenuli smo peticiju za vraćanje spomenika palim srpskim vojnicima 1912-1918 na vojnom groblju u Prištini i potrebna nam je vaša podrška“, naveo je Mijačić, a preneo portal Kosovo onlajn. 

BINUS VIDEO:

 

@alo_portal Najbolji teniser sveta Novak Đoković igra meč sa Holgerom Runeom u prvom kolu Završnog mastersa u Torinu. 🎾 #alo #alonovine #alodnevnenovine #fyp #foryou #foryoupage #fypシ #fypシ゚viral #novakdjokovic #tennis ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Dejan

14.11.2023 15:18

Pa to je kada smo postali p.... Ranijih godina bi ono sranje odvspomenika na Kališu pretvorili u prašinu ali ne sada što nas više j..,to su nam veći prijatelji.