Aljbin Kurti
Foto: EPA/EPA/Alo Ikustracija

Svojevrsni performans, uz isticanje simbola pobede - Natalijine ramonde, slika Nikole Tesle i Mihaila Pupuna, dok se sa razglasa čuo „Marš na Drinu“, podsetio je na jako srpsko-američko saveznistvo u dva svetska rata.

Na kamionu su se, međutim, pored srpskih i američkih zastava, te čestitiki povodom Dana primirja, tj. kako navode, Dana pobede, našle i slike koje su na Kapitolu skrenule pažnju na stradanje srpskog naroda na Kosovu.

Ređale su se potresne slike razrušenih srpskih manastira i kulturne baštine na Kosovu, više od 100 oskrnavljenih pravoslavnih grobova...

Poruke su ukazale da Srbi na Kosovu žive u konstantnom strahu, jer se stalno hapse, tuku, zaplašen lažnim optužbama Prištine...

Podsećanje i da su dva srpska dečaka na Badnje veče ove godine ranjena od strane aktivnog pripadnika bezbednosnih snaga, koji je i danas – slobodan.

Poruka i o tzv. kosovskom premijeru – da je „Kurti marksistički diktator“.

Kamion je primećen tokom dana, a prema informacijama sa društvenih mreža, organizator je srpska dijaspora u SAD.

Podsetimo, nedavno je u Vašingtonu, u organizaciji Ambasade Srbije u SAD, održana trodnevna konferencija o Kosovu i Metohiji, uz učešće velikog broja predstavnika srpske dijaspore iz cele Amerike, piše Kosovo Online.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (2)

Loading
Vesna

11.11.2023 22:16

Bravo Srbi ,pomagati svom narodu je nešto najlepše što možete za svoj narod da uradite.

Boris

12.11.2023 06:43

Vreme je da naša dijaspora učini nešto konkretno 💪🇷🇸