Kovač odbio još jedno izručenje tzv. Kosovu
Foto: Printscreen/Youtube

Ministarstvo pravde Crne Gore odbilo je molbu tzv. kosovskog pravosuđa za izručenje Živka Vuksanovića, radi krivičnog gonjenja za krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Vuksanović je po poternici uhapšen 1. oktobra ove godine. Nakon hapšenja njemu je bio određen ekstradicioni pritvor.

Kako "Dan" nezvanično saznaje, ministar parvde Marko Kovač ocenio je da se i u ovom slučaju može raditi o "zloupotrebi prava u političke svrhe", kao što je to slučaj sa Momčilom Vukotićem čije izručenje tzv. Kosovu je takođe nedavno odbio.

Naime, Kovač je u rešenju, prema saznanjima pomenutog lista, ocenio da zbog veoma loših odnosa Srbije i tzv. Kosova, nedostatka direktne saradnje, te činjenica da radnje koje se Vuksanoviću stavljaju na teret nisu ni konkretizovane, ni dokazima potkrepljene, i u ovom slučaju preovladava politička dimenzija. Eventualnim izručenjem Vuksanovića, zaključuje, bio bi povrijeđen član 3 Evropske konvencije o ljudskim pravima.

Podsećanja radi,  Kovač je nedavno odbio zahtjev tzv. Kosova da im Crna Gora izruči Momčila Vukotića (61), rođenog u Peći sa boravištem u izbegličkom naselju Rudeš u Beranama. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading