Američki KFOR u Leposaviću
Foto: Printscreen/Foto: Foto: Youtube/printscreen/Kosovo Online

Komanda KFOR-a je putem objave na Fejsbuk stranici saopštila da je na Kosovo i Metohiju stiglo dodatnih 200 vojnika iz Velike Britanije i 130 iz Rumunije.

U saopštenju se navodi da je ovo raspoređivanje usledilo nakon sukoba koji su se dogodili u Banjskoj 24.septembra ,„zbog povećanja tenzija i potrebe za povećanim brojem patrola“uz administrativnu liniju sa centralnom Srbijom.

„Kontingent od dve stotine britanskih vojnika iz Prvog bataljona Kraljevskog puka princeze od Velsa i 130 dodatnih vojnika iz Rumunije stigli su na Kosovo i pridružili se kontingentu od 400 vojnika koji su već raspoređeni, da pojačaju mirovnu misiju KFOR-a“, navedeno je u saopštenju.

„Odluka je zasnovana na zahtevu vrhovnog komandanta NATO saveza za Evropu i odobrena je od strane saveznika u Severnoatlantskom savetu kao korak predostrožnosti kako bi se osiguralo da KFOR ima snage koje su mu potrebne da ispuni svoj mandat UN-a za održavanje bezbednog okruženja,slobode kretanja za sve građane“, dodaju iz Komande Kfor-a.

Kfor trenutno broji preko 4.500 vojnika iz 27 zeemalja članica NATO-a.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading