"ALBANSKA STRANA JE BILA OBAVEŠTENA RANIJE" Bjegović: Do sukoba u Banjskoj došlo zbog uticaja stranog faktora
Alo

“Nije prvi put da su Srbi u znak protesta postavljali barikade, što se desilo i ovaj put. Ali ono što ne znamo i sigurno nećemo dobiti preciznu informaciju je ko je na koga prvi zapucao i ko je otvorio vatru. Ko kaže da albanska strana nije pucala na naše ljude koji su se nalazili na barikadama? Oni su branili svoj goli život i došlo je do žrtava. Sve to što se dogodilo ide u prilog Kurtiju da bi mogao da sprovede svoju planiranu i zamišljenu akciju. Sve ono što on plasira i prikazuje određene snimke. Verujte mi, iz bezbednosnog ugla uvek treba razmišljati kontra. Dok to istraga ne dokaže, Kurtiju to ide u prilog. Međutim i sama istraga će biti jednostrana, jer mi nemamo dole svoje poluge vlasti, pravosuđa i policije”, rekao je Bjegović.

Banjska

EPA Georgi Licovski

 

 

Bjegović smatra da u ovom slučaju neće biti uključene u istragu međunarodne organizacije.

“Nažalost, Kurti ono što je zamislio, on je u ovom slučaju i dobio. Što se tiče srpske strane prosto je neshvatljivo da je jedna određena grupa htela da izvrši neki određeni napad. U smislu da uđe u otvoren sukob i da izazove rat”, dodaje Bjegović.

Prema njegovim rečima, do sukoba je došlo zbog uticaja stranog faktora.

“Imam osećaj da ovde ima popriličnog stranog obaveštajnog elementa koji je uvezivao neke stvari. Kako po pitanju srpske, tako i po pitanju albanske strane. Imam neki osećaj kao da je sugerisano postavljanje barikade našoj grupi ljudi. Sa druge strane albanska strana je pravovremeno obaveštena. Kako je za sat vremena albanska strana reagovala tako brzo i spremno. Taj strani faktor je hteo da pomogne Kurtiju da dođe do jednog ovakvog oružanog sukoba”, kaže Bjegović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading