Andrija i Mihajlo Micić
Foto: Printscreen/Facebook printscreen

Jedan mladić je teže povređen i prebačen u KBC Priština u Gračanici, dok se drugi još uvek nalazi u policijskoj stanici.

Policajci su pretukli srpske mladiće jer je jedan od njih zatražio da se kazna za saobraćajni prekršaj, u ovom slučaju nevezivanja pojasa, napiše na srpskom jeziku.

- Znaš li ti gde živiš - upitao je policajac pre nego što je počeo da ih udara.

Pretučeni mladići su Andrija i Mihajlo Micić.

Rođaci i drugovi i drugarice pretučenih mladića protestuju ispred policijske stanice zbog prekomerne upotrebe sile od strane Kurtijeve "policije".

Gradonačelnica Ljiljana Šubarić zahteva da razgovara sa komandantom tzv. kosovske policije.

Gračanica: Srbi uznemireni posle novog napada Albanaca

Dvojicu braće, 24-godišnjeg A.M. i 19-godišnjeg M.M, pretukli su sinoć u centru Gračanice trojica pripadnika takozvane Kosovske policije. 

Kako Tanjug saznaje, jedan od pretučenih se i dalje nalazi u bolnici u Gračanici.

Aleksandar Vasić, jedan od očevidaca, rekao je novinarima da mladići nisu ništa uradili, osim što je jedan od njih pitao zašto je kazna za saobraćajni prekršaj napisana na albanskom jeziku.

Kosovska policija napala Srbe

Printscreen

 

 

"Onda su ga oborili dole, tri albanska policajca. Oni su ga bacili dole, na asfalt, dečko je pokušao da se odbrani i vikao 'Nisam ništa kriv'. Stvarno ništa nije rekao, samo je njegov brat rekao zašto ste pisali kaznu na albanskom, ništa drugo", ispričao je Vasić.

Tokom noći, ispred zgrade policijske stanice, okupio se veliki broj meštana, u znak protesta, zahtevajući objašnjenje od strane rukovodilica policijske stanice. 

Na protestu, koji je trajao do pred zoru, bila je i gradonačelnica Gračanice, prof. dr Ljiljana Šubarić, koja je obavestila meštane da je jedan od mladića prebačen u bolnicu. 

"Prilikom privođenja i prekomerne upotrebe sile od strane policije, jedan od mladića je povređen i zatražio je lekarsku pomoć. Mladić se i dalje nalazi u bolnici i pod observacijom je lekara i sve dok ne dobijemo izveštaj lekara ne možemo da znamo u kakvom je stanju", rekla je ona.

Prema njenim rečima, narod je uznemiren, a od policije nije stigao nikakav odgovor.

"Što se tiče izveštaja policije nismo dobili nikakav izveštaj, jer lokalna policija nije dala nikakvo saopštenje, čeka se odgovor regionalne istražne policije koja je preuzela slučaj. Zbog ovog događaja, narod je vidno uznemiren", rekla je Šubarić i obećala da će ostati sa građanima dokle god to bude bilo potrebno.

Tokom noći u policijsku stanicu je stigla tužiteljka iz Prištine, koja je od mladića koji se nalazio u policijskoj stanici uzela izjavu, te je on zbog problema sa krvnim pritiskom odveden na lekarski pregled u bolnicu.

Potom će, kako je advokat potvrdio porodici i okupljenima, biti pušten kući.

Mladići su prebijeni u samom centru Gračanice, na očigled slučanih prolaznika, samo zato što su zatražili da se policijska kazna za saobraćajni prekršaj napiše na srpskom jeziku.

Na to je jedan od policajaca uzvratio: "Znaš li ti gde živiš?" i počeo da ih udara, nakon čega su mu se u prebijanju pridružila još dvojica kolega.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading