Aljbin Kurti
Foto: EPA/EPA/Alo Ikustracija

"Razumemo zabrinutost predsednika i vlade, na šta je, začudo, i Beograd izašao sa podrškom i reakcijama, a znamo da ova politička retorika nema veze sa posetom Aljbina Kurtija, već sa zabrinutošću da se opozicioni Albanci u Republici Severnoj Makedoniji udružuju i broje dane ove vlade kriminala i korupcije", naveo je on na Fejsbuku.

Kasami je istakao da je dolazak Kurtija bio podjednako "čast" za Albance Severne Makedonije, koliko i za državu Severnu Makedoniju, sa kojom je potpisan memorandum o zajedničkom projektu puta Tetovo-Prizren.

Kurti se u petak tokom nezvanične posete Severnoj Makedoniji sastao samo sa liderima opozicionih partija Albanaca i pristvovao preimenovanju ulice "Druga makedonska brigada" u "Ulicu Adem Demaći", u skopskoj opštini Čair.

Na skupu u centru Tetova tokom Kurtijeve posete bila je istaknuta zastava tzv. "velike Albanije", koja obuhvata delove Severne Makedonije, Crne Gore, Srbije i Grčke.

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski zatražio je ranije da organizatori javnih skupova u Tetovu i Čairu budu sankcionisani zbog kršenja zakonskih odredbi u vezi sa upotrebom državne zastave, himne i zastava i simbola zajednica, kao i sa potpunim ignorisanjem simbola države.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading