VLJORA ČITAKU
Foto: Printscreen/Kosovo online

Čitaku je na Fejsbuku upitala kako konferencija o grčkim ostrvima može biti primarnija od sastanka lidera Zapadnog Balkana.

“Detinjasto i politički neprimereno ponašanje premijera Kurtija. Kako konferencija o prelepim ostrvima Grčke može biti važnija od sastanka sa liderima regiona i Evropskom komisijom u Tirani?! Premijer Edi Rama vas nije pozvao na porodično venčanje, već na sastanak sa liderima regiona, u okviru Berlinskog procesa“, napisala je Čitaku.

Ona je dodala da u takvim sastancima ne bi trebalo da bude bilo čega ličnog.

“Na takvim sastancima, vaše neučestvovanje više nije lično odbijanje zbog vašeg odnosa sa Ramom. Ovde nema bilo čega ličnog. Vaše nestrpljenje i sarkastičan pristup albanskom premijeru šteti Kosovu.”, napisala je Čitaku.

Danas će u Tirani biti održan neformalni sastanak lidera Balkana na kojem će učestvovati i komesar Evropske unije za susedstvo i proširenje Oliver Varhelji.

Portparol tzv. Vlade Kosova Perparim Krieziu izjavio je da lažni kosovski premijer Aljbin Kurti neće učestvovati na neformalnom sastanku lidera Zapadnog Balkana u Tirani, već da će prisustvovati međunarodnom simpozijumu u Grčkoj.

Albanski mediji navode da je, s druge strane, albanska vlada odbila zahtev da zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi učestvuje na skupu u Tirani, jer je njegova funkcija "ispod nivoa" ostalih učesnika.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading