SKANDAL Lažni premijer tzv. kosovsku policiju proglasio naslednicima terorističke OVK: KURTI PRIZNAO DA MU JE CILJ TEROR I ISTREBLJENJE SRBA!
Foto: Alo

Piše: A. Ilić

Naime, Kurti je juče rekao da tzv. kosovska policija ostaje jedna od najpouzdanijih „institucija“ u lažnoj državi Kosovo te zapretio:

- Policija je nastavak oslobodilačke vojske, naša sloboda je nastala nakon žrtvovanja čitavih generacija u borbi za slobodu i oslobođenje od srpskog okupatora. 

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je juče da je Aljbin Kurti izjavom da je njegova policija naslednik tzv. OVK mnogo toga objasnio, i da sada čak i oni koji su odlučivali da zatvore oči pred terorom na severu KiM ne mogu da ostanu nemi pred takvim „javnim priznanjem militantne politike Prištine“.

Kako je rekao, Kurti je poistovetivši svoju policiju sa zločinačkom organizacijom kakva je OVK, a koja je odgovorna za smrt hiljada civila, kako Srba tako i političkih neistomišljenika i Srbiji lojalnih Albanaca, konačno otvorio svoje karte i priznao šta mu je cilj - teror i istrebljenje.

Kako je pojasnio, Kurtijeva policija je na severu KiM koristila iste metode nasilja i zastrašivanja koje je koristila i teroristička OVK, jer su se na meti njihovog terora proteklih nedelja našli svi - od dece do staraca, i dodao da se ljudi otimaju, automatskim oružjem se napada na goloruke civile, čitavom jednom narodu se u „neskriveno fašističkom maniru uskraćuje pravo na postojanje“.

- Inostranim sponzorima Kurtija i njegove klike i ovom prilikom postavljam pitanje: kakav prostor možemo da imamo za dijalog i deeskalaciju kada onaj koji je za sadašnju situaciju odgovoran ne samo da ne pokazuje sposobnost da deluje racionalno i odstupi, već iznosi neskrivene pretnje fizičkom opstanku Srba na KiM? Kurti, kao rob sopstvenih kompleksa, izjednačavajući tzv. kosovsku policiju i OVK, de fakto se stavio na čelo partijske i ideološke paravojske, i njegov san da postane ratni poglavica se lagano ostvaruje, samo što je njegov san košmar za sve razumne i miroljubive žitelje Balkana. Kurti je svojom izjavom, takođe, potvrdio svu opravdanost zahteva Srba na severu KiM za povlačenje pripadnika prištinske partijske policije sa tog područja, jer dobili smo i javno priznanje da to nije nikakva policija, već da je reč o zločinačkoj formaciji - zaključio je Petković.

Dejanu Pantiću produžen kućni
pritvor za još dva meseca

Dejanu Pantiću iz severnog dela Kosovske Mitrovice produžen je kućni pritvor za još dva meseca, izjavio je njegov advokat Ljubomir Pantović.

- To je čovek koji nikada nije počinio nijedno krivično delo. Uložili smo žalbu, ali ne verujem da će promeniti odluku. Rešili su da ga što duže drže u kućnom pritvoru. Nisam optimista da može doći do pozitivnog rešenja - rekao je Pantović.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading