ljubomir pantović
Foto: Alo/Printscreen/KosovoOnline

On je za Tanjug rekao da je bivšem policajcu, koji je u decembru uhapšen na prelazu Jarinje, pritvor produžen po tri osnova - da ne bi mogao da pobegne, da utiče na istragu, uništi ili ometa istragu i da navodno ne ponovi krivično delo.

"To je čovek koji nikada nije počinio nijedno krivično delo. Uložili smo žalbu, ali ne verujem da će da promene odluku. Rešili su da ga što duže drže u kućnom pritvoru. Nisam optimista da može da dođe do pozitivnog rešenja", rekao je Pantović.

On je istakao da je na ovu odluku Osnovnog suda u Prištini o produženju kućnog pritvora već uložio žalbu Apelacionom sudu.

"Ovo je krajnje tendenciozno, a u objašnjenju odluke suda o produženju kućnog pritvora navedeno je da je istraga još u početnoj fazi i da treba sprovesti još istražnih radnji. A istraga je započela 11. decembra prošle godine. To je dokaz da oni koji odlučuju o meri kućnog pritvora ne čitaju sudske spise, žalbe, ništa, već po automatizmu donose odluke. Pantiću su ugrožena osnovna prava", rekao je Pantović, za Kosovo onlajn.

Pantić se od 28. decembra nalazi u kućnom pritvoru, a zbog lošeg zdravstvenog stanja je u pratnji policije odvožen u KBC u Severnoj Mitrovici na preglede.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading