Bilnbordi OVK i NATO u Dečanima
Foto: Printscreen/Facebook printscreen

Kako piše Nacional, bilborde podrške OVK i NATO postavio je meštanin Kastriot Huljaj, pored magistralnog puta Dečani – Peć, u selu Isnić.

Bilbordi, na kojima je pisalo "Hvala - OVK", uz logo OVK i NATO, izazvali su reakciju Kfora i opštine.

Huljaj je za Nacional rekao da je bilborde postavio svojevoljno, u želji da se zahvali NATO-u i OVK za "oslobođenje" tzv. Kosova.

Kako se navodi, bilbord je postavljen danas, iako je Huljaj planirao da ga postavi 16. juna, na dan kada se obeležava "oslobođenje Dečana", ali do toga nije došlo, jer kompanija kasnila.

 

 

To je duboko uznemirilo Kfor, koji je odmah stupio u kontakt sa Huljajem, piše Kosovo Online.

"Zvala me je jedna osoba, predstavila se kao prevodilac Kfora. Rekao mi je da bi bilo dobro da se ukloni deo gde je logo NATO-a, kao uzrok situacije na severu", ispričao je Huljaj.

Dodaje da se potom sastao i sa komandantom NATO-a koji je takođe bio na mestu gde se nalazio bilbord.

Prema njegovim rečima, razlog za takvu reakciju je situacija na severu. Naveo je i da je na zahtev komandanta Kfora počeo da uklanja logo NATO sa bilborda, ali da je od njega zatim zatraženo da bilbord ukloni u potpunosti.

Na lice mesta su došli i tzv. predsednik opštine Baškim Ramosaj, kao i direktor javnih službi Izet Zenuni, direktor urbanizma Rame Melaj i službenici dečanske policije.

"Bilbordi su postavljeni bez dozvole. Nije bilo loše namere, zaista. To što je napisano, napisano je dobronamerno", rekao je Ramosaj i dodao da je Kfor tražio da se bilbord ukloni "zbog situacije".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading