PETKOVIĆ: Kurti ne daje dozvole za Vučićeve posete KiM, postoje potpisani sporazumi koji to jasno regulišu
FOTO: TANJUG/SAVA RADOVANOVIC

Zato se sada uzalud junači da može da zabrani posetu predsednika Aleksandra Vučića srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, iako se on tu ništa ne pita, saopštio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

- Ko je Kurti da određuje i daje dozvole za posete pokrajini predsedniku Vučiću kada postoje potpisani sporazumi koji ovo pitanje jasno regulišu? U Ohridu je jasno dogovoreno sprovođenje svih prethodno potpisanih sporazuma, pa samim tim i Sporazuma o zvaničnim posetama, po kome Priština može samo da primi k znanju posetu zvaničnika Beograda prostoru KiM, a ne da je odobrava ili pak zabranjuje. Ovakve izjave Aljbina Kurtija najbolje pokazuju sa kakvim remetilačkim faktorom se sve vreme suočava Beograd u dijalogu - dodaje Petković.

- Jasno je da Kurti ne želi dijalog i na sve načine pokušava da izbegne formiranje Zajednice srpskih opština, ali te svoje trikove Kurti može da proda možda na pijaci i nigde više. Jasno je da se Kurti plaši Vučićeve posete jer zna koliko bi ona značila srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, a Kurti u srpske sredine ide krišom i na prevaru i vraća se obešenog nosa i neobavljenog posla - zaključuje direktor Kancelarije za KiM.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading