TEROR NE PRESTAJE: Za dva dana opljačkane tri srpske kuće na KiM!
Foto: EPA/EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Nepoznati lopovi opljačkali su dve kuće u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, iz kojih su odneli zlato, novac i oružje, za koje je vlasnik imao dozvolu.

Najpre je prijavljena krađa u Lapljem Selu u Gračanici, gde su lopovi obili kuću Žikice Stevića. Ubrzo je krađa prijavljena i u Suvom Dolu kod Lipljana, gde su lopovi opljačkali domaćinstvo Mitra Maksimovića.

Stević u trenutku pljačke nije bio kod kuće. Kada je video da su stvari razbacane po sobi, odmah je pozvao policiju. Iz kuće su lopovi odneli lovačku pušku, za koju je imao dozvolu.

U domu Maksimovića lopovi su uništili sve što su našli, čak su cepali i gužvali lična dokumenta ove srpske porodice.

- Usred dana sam primetila da je mrežica na prozoru pocepana, to je onaj komarnik. Prozor je bio otvoren i odmah sam shvatila šta se dogodilo - kazala je Milica Maksimović.

Ona je pozvala policiju, koja je obavila uviđaj.

- Lopovi su odneli oko dve hiljade evra, zlatne narukvice, prstenje, ogrlice. Ovo nije prvi put da nas kradu. I pre desetak godina ukrali su nam traktor iz dvorišta. Lopovi tada nisu pronađeni - priča Milica Maksimović iz Suvog Dola kod Lipljana.

Samo dan ranije, takođe u Lipljanu, u selu Lepina, lopovi su opljačkali kuću Srbina Bobana Slavića. Kancelarija za KiM navela je da pljačke unose nemir i strah kod Srba koji žive u centralnom delu Kosova i Metohije.

- Učestali napadi na srpsku imovinu u ovom delu Kosova i Metohije još jednom su pokazali neophodnost veće zaštite srpske zajednice na centralnom Kosmetu i adekvatnog reagovanja i sankcionisanja počinilaca. Srbi nisu legitimne mete ni po jednom jedinom osnovu i svaki udar na bilo koju srpsku porodicu mora se tretirati s najvećom pažnjom - navela je Kancelarija za KiM. 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading