PETKOVIĆ: Priština bi da obesmisli koncept ZSO, ne odstupamo ni za jotu
Foto: Tanjug/FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bs

"Pokušavaju uporno da je svode na nivo nevladine organizacije, iako je jasno da Beograd, u svojim nastojanjima da izdejstvuje čvrste i pouzdane mehanizme za zaštitu položaja i prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, neće ni za jotu odstupiti od Prvog briselskog sporazuma i ostalih akata iz Dijaloga koji jasno definišu Zajednicu srpskih opština", saopštio je Petković.

Zajednica srpskih opština, kako je naglasio, nije i neće biti nevladina organizacija, jer, da je tako, Priština se ne bi godinama svim silama naprezala da izvrda svoje obaveze proistekle iz Prvog briselskog sporazuma.

"ZSO neće biti ono što bi Besnik Bisljimi ili Aljbin Kurti voleli da bude, već će biti formirana prema onome što je u Briselu potpisano", istakao je Petković.

PETKOVIĆ ŽESTOKO ODBRUSIO NA PROVOKACIJE: Ponošu je neko amputirao razum kad optužuje predsednika Vučića za odricanje od KiM

Kako je naveo, cilj Zajednice srpskih opština je da se zaštiti opstanak i omogući prosperitet srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, i razume se da ona može biti uspostavljena samo na način na koji je definisana u briselskom dijalogu, dakle sa suštinskim ovlašćenjima, jer ni Beograd ni Srbi u pokrajini ne bi pristali ni na šta manje od toga.

"Što se u Prištini budu više opirali stvaranju uslova za formiranje Zajednice srpskih opština sa svim pripadajućim nadležnostima, to će naša odlučnost biti snažnija da se ovo važno pitanje konačno reši", zaključio je Petković.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading