"UČINJENA MU JE VELIKA NEPRAVDA"  U Kraljevu održan skup podrške Slađanu Trajkoviću
Foto: Printscreen/Printscreen

Slađan Trajković, bivši pripadnik takozvane kosovske policije, podsećamo, uhapšen je 15. decembra u Bošnjačkoj mahali u severnom delu Kosovske Mitrovice pod sumnjom da je navodno počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva tokom rata 1999. godine.

- Moj suprug je nevin, kao i mnoge druge njegove kolege. Slađan je radnik MUP duže od dve decenije, a 2013. je integrisan u kosovsku policiju. I tada su obavljene sve provere, radio je u njihovim institucijama devet godina, a kada je odlučio da skine uniformu uhapšen je posle mesec dana. Učinjena mu je velika nepravda, osumnjičen je na osnovu izjava lažnih svedoka, sa lažnim datumima i lokacijama na kojima nikada nije bio – rekla je njegova supruga Suzana.

Prema njenim rečima, Slađanu je u pritvoru ozbiljno narušeno zdravstveno stanje jer je, iako dijabetičar, mesec dana bio bez ikakve terapije.

"Nisu nam dozvolili da mu dostavimo tablete sa srpskom markicom, a kada smo u Prištini kupili sa kosovskom, uzete su na portirnici, ali mu ih nisu dali", navela je Suzana Trajković.

Poručila je da će se borba za njegovu slobodu, za pravdu i istinu nastaviti.

"Ne odustajemo. Borimo se svim sredstvima da dokažemo da je nevin", rekla je supruga Slađana Trajkovića.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

Komentari (0)

Loading