KURTI HOĆE DA STVORI TZV. "VOJSKU KOSOVA"! Nakon današnjeg terorističkog napada na Srbe najavili nova ulaganja u naoružanje!
Jarinje - Alo!

Nakon serije napada na Srbe sa Kosova i Metohije i u danu kada je specijalna jedinica ROSU pucala na dvojicu Srba, ministar odbrane lažne države Armend Mehaj najavio je nova ulaganja u naoružavanje tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga.

Mehaj je na svom Fejsbuk nalogu napisao da će "2023. godina biti godina jačanja KBS, ulaganja u opremu i u podizanju stručnog osposobljavanja". Dodao je da će jačanje KBS doprineti miru i stabilnosti u regionu i šire.

- U zajedničkoj radionici sa ministrima i vladinim kabinetima u organizaciji kabineta premijera, predstavio sam glavna dostignuća Ministarstva odbrane tokom 2022. godine, ali i planove za 2023. godinu. Ovu veoma važnu godinu u smislu donošenja Strategije odbrane, koncept rezerve, proširenje saradnje sa partnerskim državama, ali i realizaciju brojnih kapitalnih projekata, koji će doprineti ukupnoj organizaciji (tzv.) Kosovskih bezbednosnih snaga na najvišem profesionalnom nivou - rekao je Mehaj.

Da Priština ne odustaje - i to uz zdušnu pomoć pokrovitelja nezavisnosti lažne države, od stvaranja tzv. "vojske Kosova" - pokazuju i ogromna izdavanja za naoružavanje i obučavanje KBS. Tako je budžet za tzv. KBS ove godine povećan za čak 20 odsto u odnosu za prethodnu, i iznosiće 123 miliona evra.

"TERORISTI, PROKLETI BILI, HOĆETE DA MI DETE OSTANE BEZ OCA?" Oglasila se supruga ranjenog Miljana Delevića (FOTO/VIDEO)

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti nedavno je saopštio je da je u KBS tokom protekle godine regrutovano 820 mladih vojnika i 30 kadeta, te da je u toku regrutacija 612 aktivnih i 388 rezervnih pripadnika.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Vejo

23.01.2023 19:23

Aman više a šta ćemo mi?Šta ćemo mi,Aco Srbine?

Ljubiša

23.01.2023 19:28

Kurti je već stvorio vijsku... I matirao ovog našeg šahistu.